Τελετή Έναρξης Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Τελετή Έναρξης Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων 2016
Τρι, 12 Απρ. 2016 09:45
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε πως είναι τιμή για τον Δήμο να φιλοξενεί και να στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις που εξαίρουν και τιμούν το μεγαλείο και τη δύναμη ψυχής των ατόμων με νοητική αναπηρία ενώ δεν παρέλειψε να καλωσορίσει στη Λευκωσία και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους των Αγώνων, τον Υπουργό Αθλητισμού της Μάλτας, κύριο Chris Agius, την Πρόεδρο των Ειδικών Ολυμπιακών Μάλτας, κυρία Michelle Muscat και τον Πρόεδρο των Ειδικών Ολυμπιακών Ελλάδας, κύριο Διονύσιο Κοδέλλα μαζί με τις αποστολές τους.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η λήψη μέτρων που συμβάλουν στον περιορισμό και την εξάλειψη των φαινομένων αποκλεισμού και περιθωριοποίησης αποτελούν τη βάση για την τόνωση της ψυχολογίας και την υγιή ενσωμάτωσή των ατόμων αυτών στο κοινωνικό σύνολο, αναφέροντας ότι είναι χρέος όλων μας, ως κοινωνίας των πολιτών μα και ως επίσημων αρχών και φορέων, να διασφαλίσουμε την εμπλοκή τους.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων ξεκίνησε με παρέλαση των Ιδρυμάτων/Σχολών προς το Δημοτικό Μέγαρο και ολοκληρώθηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι Αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 οπότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

Οι Παγκύπριοι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας, που είναι και ο μέγας χορηγός τους.