[CMSDataProperties.LoadTransformation]: The file '/CMSTransformations/NICOSIAMUNICIPALITY/Articles/MetaProperties.ascx' does not exist. Δήμος Λευκωσίας - Εργαστήριο του έργου RISE

Εργαστήριο του έργου RISE

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Εργαστήριο του έργου RISE
Τετ, 13 Απρ. 2016 15:30
Υλοποιήθηκε με επιτυχία στη Λευκωσία το εργαστήριο για το έργο RISE (Κέντρο Έρευνας στα Διαδραστικά Μέσα, τα Έξυπνα Συστήματα και τις Αναδυόμενες Τεχνολογίες)
 
Στο εργαστήριο συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή /ερευνητική κοινότητα, την κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων και το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε στο χαιρετισμό του ότι το RISE είναι μέρος της στρατηγικής της πόλης της Λευκωσίας που στοχεύει στην προώθηση της ανάπτυξης της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, με πυρήνα την κεντρική περιοχή της πόλης, ένα πυρήνα που θα παρέχει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής, εξωστρεφής οικονομίας της γνώσης, καθώς και στην ανάδειξη της ευρύτερης Λευκωσίας ως περιφερειακό κέντρο δημιουργικότητας, τεχνολογικής προόδου και καινοτομίας των επιχειρήσεων.
 
Το εργαστήριο επικεντρώθηκε στη σύνδεση έρευνας και βιομηχανίας, με στόχο μια εποικοδομητική συζήτηση πώς το RISE θα συμβάλει στην ανάπτυξη με μοχλό την καινοτομία στη Λευκωσία, την Κύπρο και την ευρύτερη περιφέρεια της.
 
Η ομάδα του έργου μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες το όραμα και τους σχεδιασμούς για την υλοποίηση του RISE, ενώ οι παρουσιάσεις των ομιλητών και η συζήτηση αφορούσε τη διεθνή εμπειρία σε πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη της καινοτομίας.   
 
Το εργαστήριο χαιρέτισε η κυρία Ιωάννα Κλεάνθους, Διευθύντρια Προγραμματισμού εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.
 
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν: ο κύριο Κωνσταντίνος Καραγιώργης, Ανώτερος Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Δρ. Στέλιου Χειμώνα, ο Γιώργος Χρυσάνθου Καθηγητής, Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, ο Matti Anttonen, υφυπουργός για Εξωτερικές και Οικονομικές Σχέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας, ο Kasper Suomalainen από το Start-up Sauna, ο Colm Reilly, Διευθύνων Σύμβουλος του UK Lebanon Tech Hub, η Σταυριάνα Κοφτερός από το Startup Cyprus, o Παναγιώτης Φιλίμης από τον  Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΣΕΕΚ), η καθηγήτρια Δέσποινα Μιχαήλ, βοηθό επιστημονική συντονίστρια το έργου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Καθηγητής  Μάριος  Αβραμίδης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Τη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των ομιλητών συντόνισε ο καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Στο χώρο επίδειξης πιλοτικών έργων – αποτελεσμάτων υπό εξέλιξη έρευνας (showcases), οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εισαχθούν με παραδείγματα στο μεγάλο εύρος εφαρμογών που καλύπτει το  RISE, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία.
 
Το έργο RISE - Research centre on Interactive Media, Smart systems and Emerging, αφορά στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας στην έρευνα και καινοτομία σε διαδραστικές τεχνολογίες. Εταίροι στην κοινοπραξία είναι πέραν από το Δήμο Λευκωσίας που ηγείται του έργου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Max Planck Institute (Γερμανία) και το University College London (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο σχεδιασμός του RISE συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ.  
 
www.rise.org.cy  
www.facebook.com/RISECyprus
https://twitter.com/RISECyprus