Μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο CEMR 2016 - 20-22 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο CEMR 2016 - 20-22 Απριλίου 2016
Παρ, 22 Απρ. 2016 13:30
Με τη δέσμευση να εργαστούν για μια καλύτερη Ευρώπη του μέλλοντος έκλεισε με μεγάλη επιτυχία το 25ο Συνέδριο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR), που φιλοξένησε ο Δήμος Λευκωσίας από τις 20 μέχρι τις 22 Απριλίου 2016. Στο συνέδριο συζητήθηκε μια ευρεία γκάμα από θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η προσφυγική κρίση, η κλιματική αλλαγή, και η αειφόρος ανάπτυξη.
 
Στο συνέδριο, το πιο σημαντικό που διεξάγεται στην Κύπρο από την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2012, συμμετείχαν άνω των 500 συνέδρων από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Δημάρχου του Santander (Ισπανία) και Προέδρου του CEMR, Inigo de la Serna, του Δημάρχου του Johannesburg Mpho Parks Tau, και του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο κύριος χορηγός του συνεδρίου, ενώ τις θεματικές του στήριξαν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Υποστηριχτής του συνεδρίου ήταν επίσης το Cyprus Institute of Marketing, με χορηγό τηλεπικοινωνιών την PrimeTel, χορηγό φιλοξενίας το Occhio Hospitality Group, και χορηγό επικοινωνίας το ΚΥΠΕ - Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.