Καθαρισμός ακατοίκητων υποστατικών και οικοπέδων στον Δήμο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Καθαρισμός ακατοίκητων υποστατικών και οικοπέδων στον Δήμο Λευκωσίας
Πεμ, 05 Μαϊ. 2016 13:20
Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ακατοίκητων υποστατικών και ανοικτών ιδιωτικών χώρων/ οικοπέδων όπως φροντίσουν για την καθαριότητα των ιδιοκτησιών τους και την απαλλαγή τους από την άγρια βλάστηση, τα σκύβαλα και τα άχρηστα αντικείμενα στοχεύοντας στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής υγιεινής της πόλης.

Βάση του ετήσιου προγράμματος καθαριότητας του Δήμου, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία μας ή την ιστοσελίδα του δήμου www.nicosia.org.cy, η εκστρατεία καθαριότητας των ανοικτών χώρων και των ακατοίκητων υποστατικών αρχίζει στις 16 Μαΐου 2016.

Μετά την πιο πάνω ημερομηνία συνεργεία του Δήμου θα προβούν στον καθαρισμό των χώρων αυτών και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε χρεώσεις των ιδιοκτητών των τεμαχίων με το ανάλογο αντίτιμο. Επισημαίνεται ότι, οι χρεώσεις των ακατοίκητων υποστατικών υπολογίζονται σύμφωνα με τις εργατοώρες και τον όγκο ακαθαρσιών ενώ για κάθε κανονικό οικόπεδο η φετινή χρέωση καθορίστηκε το ποσό των €75.00.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες θα μεριμνήσουν οι ίδιοι για τον καθαρισμό του οικοπέδου ή του ακατοίκητου υποστατικού τους, όλα τα άχρηστα που θα προκύψουν θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα και να μεταφερθούν σε κατάλληλο χώρο απόρριψης/ τελικής διάθεσης.

Η καθαριότητα και η περιβαλλοντική υγιεινή πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό των τεμαχίων τους, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22797007 (Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη), 22797312/314 (Υγειονομική Υπηρεσία) και 22797620 (Τμήμα Καθαριότητας).

Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό όπως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά συμβάλει με τις ενέργειες του στην αναβάθμιση της καθαριότητας στη Λευκωσία.