Πασχαλινή Εκδήλωση Καϊμακλί 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Πασχαλινή Εκδήλωση Καϊμακλί 2016
Παρ, 06 Μαϊ. 2016 08:00
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας γιόρτασε μαζί με πλήθος κόσμου την Τρίτη του Πάσχα 3 Μαΐου 2016, στο Καϊμακλί, παραδοσιακά, συμβάλλοντας έμπρακτα στη διάδοση των Πασχαλινών Κυπριακών εθίμων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μεταξύ άλλων φαγοπότι στο προαύλιο της εκκλησίας Αγ. Βαρβάρας, Παραδοσιακά παιγνίδια (Σχοινάκι, Κάμηλος, Σκατούλικα, Αυγοδρομίες, Σακκουλοδρομίες, Ζίζιρος, δημιουργικές κατασκευές) και πλούσιο καλλιτεχνικό Πρόγραμμα.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν Παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, από το Λαογραφικό Όμιλο Γρηγόρη Ασσιώτη, την Χορωδία Νέων και Ενηλίκων Δήμου Λευκωσίας, η Ορχήστρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου ΕΛ.ΔΥ.Κ, το Κυπριακό παραδοσιακό σχήμα του Δημήτρη Κωνσταντίνου, και παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Πάφιος.

Το Εργαστήρι Υφαντικής της Τζούλιας  Αστραίου, συμμετείχε στην Πασχαλινή εκδήλωση,  όπως επίσης και ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους κατασκευαστής των παραδοσιακών πιθκιαβλιών.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης  ήταν ο Σύνδεσμος Γονέων Α+Β Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου, το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου και το Ε.ΚΥ.ΣΥ Καϊμακλίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ
Λαϊκή Αγορά Κυριάκου Παπαγιάννη Καϊμακλί, Παγωτά Regis, Κρεαταγορά Λειβαδιώτης και Φούρνοι Πανδώρα.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την Πασχαλινή εκδήλωση στο Καϊμακλί.