Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2016
Πεμ, 02 Ιουν. 2016 09:40
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2016, η οποία διήρκησε όλο τον μήνα Μάιο και στην οποία συμμετείχαν 52 πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Λευκωσία. Με 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα να έχουν καλυφθεί με ποδήλατο στη διάρκεια του ενός αυτού μήνα, η φετινή πρόκληση κρίθηκε ως η πιο επιτυχημένη από τις 5 συνολικά προκλήσεις που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Λευκωσία με 159 εγγεγραμμένους ποδηλάτες κατέγραψε συνολικά 8,735 χιλιόμετρα, λαμβάνοντας την 38η θέση στην τελική κατάταξη (City Leaderboard). Αξιοσημείωτα ωστόσο είναι τα αποτελέσματα της κατάταξης Best Cycling City, στην οποία υπολογίζονται τα χιλιόμετρα σε σχέση με τον πληθυσμό κάθε πόλης, αφού η Λευκωσία κατέλαβε την 21η θέση ανάμεσα στις 52 πόλεις που συμμετείχαν. Νικήτρια αναδείχθηκε όπως και πέρσι η πόλη του Gdansk.

Ο Δήμος Λευκωσίας ευχαριστεί για ακόμα μια φορά την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τους Ποδηλάτες Λευκωσίας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Λευκωσίας και τους Cyclists Across Barriers για τη συνεισφορά τους και βεβαίως όλους τους ποδηλάτες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και στήριξαν τη Λευκωσία.