Ξενάγηση στην πόλη - Bus Tour

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Ξενάγηση στην πόλη - Bus Tour
Τρι, 07 Ιουν. 2016 09:50
Ξενάγηση στη Λευκωσία - Bus Tour για ΥΤΧ - «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων χωρών από Τοπικές Αρχές»

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ως εταίρος του Έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λευκωσίας, ολοκλήρωσε την «Ξενάγηση στην πόλη – Bus Tour», την Κυριακή, 6 Ιουνίου 2016, 10:00-13:00, που ξεκίνησε από το «Γραφείο Πληροφόρησης Μεταναστών», του Πολυδύναμου Λευκωσίας, που εδρεύει στην Πλατεία Σολωμού.

Υπήκοοι Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δωρεάν, τη Λευκωσία και την ιστορία της με την ξενάγηση τους στην πόλη μαθαίνοντας για το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Λήδρα Πάλας, το Δημοτικό Μέγαρο, την Αρχιεπισκοπή και τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, το Άγαλμα της Ελευθερίας, την Πύλη Αμμοχώστου, την λαϊκή γειτονιά και το Λεβέντειο Μουσείο. Οι 55 ΥΤΧ είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, να δροσιστούν και να φάνε κάτι ελαφρύ στο σύντομο διάλειμμα που έγινε στις εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου Λευκωσίας.   

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στηρίζει διαχρονικά τους Υπηκόους Τρίτων Χωρών στη Λευκωσία μέσα από ποικίλες δράσεις. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην τοπική κοινωνία αλλά και η ψυχοκοινωνική στήριξη που μπορούν να λάβουν από τα προγράμματα και δράσεις του.

Το Έργο «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Τοπικές Αρχές» υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με δήμους της επαρχίας Λευκωσίας. Το Έργο υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, καθώς και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχον επίσης και η εταιρεία «NVK Advent Consulting Ltd» και οι σύμβουλοι επικοινωνίας «Loseadeal».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας