Πολιτιστική Εκδήλωση ΥΤΧ-«Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων χωρών από Τοπικές Αρχές»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Πολιτιστική Εκδήλωση ΥΤΧ-«Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων χωρών από Τοπικές Αρχές»
Τρι, 21 Ιουν. 2016 12:00
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) o Δήμος Λευκωσίας μέσω του Πολυδύναμου Κέντρου του, ως εταίρος του Έργου «Μέτρα Ένταξης από Τοπικές Αρχές» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λευκωσίας, μέσω του Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών του ΚΕΠΛΥΜ, στήριξε την διοργάνωση «118th Anniversary of the Declaration of Philippine Independence» της Μεταναστευτικής Οργάνωσης «Federation of Filipino Organizations in Cyprus-FFOC» παραχωρώντας τον χώρο του ΠΑΛΛΑΣ την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με παρέλαση από όλες τις μεταναστευτικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην πλατεία Σολωμού και κατέληξαν στο χώρο του ΠΑΛΛΑΣ όπου και διεξήχθη η εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 32 μεταναστευτικές οργανώσεις οι οποίες παρουσίασαν πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χώρους. Λειτουργοί του Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών, του ΚΕΠΛΥΜ παρευρέθηκαν και στήριξαν την διοργάνωση απολαμβάνοντας την πλούσια κουλτούρα και πολιτισμό των Φιλιππίνων.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στηρίζει διαχρονικά τους μετανάστες μέσα από ποικίλες δράσεις. Μέσω του γραφείου πληροφόρησης Μεταναστών του ΚΕΠΛΥΜ  υλοποιούνται δράσεις ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία καθώς προσφέρονται διευκολύνσεις, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής, πολιτιστικής και ευρύτερης στήριξης, με απώτερο σκοπό την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία.

Το Έργο «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Τοπικές Αρχές» υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με δήμους της επαρχίας Λευκωσίας. Το έργο υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, καθώς και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχον επίσης και η εταιρεία «NVK Advent Consulting Ltd» και οι σύμβουλοι επικοινωνίας «Losadeal».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας