Ιατρική Αποστολή για ΥΤΧ-«Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων χωρών από Τοπικές Αρχές»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Ιατρική Αποστολή για ΥΤΧ-«Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων χωρών από Τοπικές Αρχές»
Τρι, 21 Ιουν. 2016 12:10
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, ως εταίρος του Έργου «Μέτρα Ένταξης από Τοπικές Αρχές» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λευκωσίας, μέσω του Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών του ΚΕΠΛΥΜ, στήριξε την διοργάνωση «Medical Mission» της Μεταναστευτικής Οργάνωσης «KABALIKAT» παραχωρώντας τον χώρο του Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στην πλατεία Σολωμού.

Το Έργο διοργάνωσε η μεταναστευτική οργάνωση «KABALIKAT» με το χημείο Χριστοδουλίδη το οποίο διετέλεσε τις εξετάσεις των ενδιαφερόμενων μεταναστών καθώς συμμετείχαν και Λειτουργοί του γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών και εθελοντές μετανάστες οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Στην αποστολή έδωσε το παρόν της και η Πρόξενος των Φιλιππίνων η οποία μίλησε με τους παρευρισκομένους και έδωσε τα συγχαρητήρια της για την όλη διοργάνωση.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στηρίζει διαχρονικά τους μετανάστες μέσα από ποικίλες δράσεις. Μέσω του γραφείου πληροφόρησης Μεταναστών του ΚΕΠΛΥΜ  υλοποιούνται δράσεις ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία καθώς προσφέρονται διευκολύνσεις, υπηρεσίες  ψυχοκοινωνικής, πολιτιστικής και ευρύτερης στήριξης, με απώτερο σκοπό την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία.

Το Έργο «Προγράμματα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών από Τοπικές Αρχές» υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με δήμους της επαρχίας Λευκωσίας. Το έργο υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, καθώς και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχον επίσης και η εταιρεία «NVK Advent Consulting Ltd» και οι σύμβουλοι επικοινωνίας «Losadeal».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας