Συμμετοχή Δήμαρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στο «Iftar» του Κυπρο-Αραβικού Πολιτιστικού Κέντ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / Συμμετοχή Δήμαρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στο «Iftar» του Κυπρο-Αραβικού Πολιτιστικού Κέντ
Τρι, 05 Ιουλ. 2016 11:45
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κυπρο- Αραβικού Πολιτιστικού Κέντρου και παρευρέθηκε στο Τέμενος «Ομεριέ», την Κυριακή  3 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού μήνα του Ραμαζανιού για να συμμετάσχει στη διοργάνωση ομαδικού κοινού «πρωινού» -«Iftar», της μουσουλμανικής κοινότητας.

To Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στήριξε τη διοργάνωση στο πλαίσιο των ενεργειών δικτύωσης με μεταναστευτικές οργανώσεις του έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές» μέσω του Γραφείου Πληροφόρησης και Ενημέρωσης Μεταναστών, που λειτουργεί με επιτυχία, φέρνοντας τις μεταναστευτικές οργανώσεις ακόμη πιο κοντά στις τοπικές αρχές και στην τοπική κοινωνία.

Οι ιδρυτές του Κυπρο- Αραβικού Πολιτιστικού Κέντρου, ανέλαβαν αυτή την ιδιαίτερα πρωτότυπη πρωτοβουλία και προσκάλεσαν το Δήμαρχο Λευκωσίας, εκφράζοντας την εκτίμηση τους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων ένταξης των μεταναστών και για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Τη διοργάνωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Μουφτής Κύπρου Tαλίπ Αταλάι, η εκπρόσωπος του διαθρησκευτικού διαλόγου, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας κυρία  Salpy Eskidjian Weiderud, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Ισλαμικών Υποθέσεων Δρ. Tarek M. Radwan καθώς και λειτουργοί του Δήμου, του Πολυδύναμου και εταίροι της κοινοπραξίας.

Κατά την εκδήλωση Λειτουργοί του Πολυδύναμου Κέντρου διένειμαν ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του προγράμματος «Νέοι Δρόμοι Ένταξης». Μια εκδήλωση με θρησκευτικό υπόβαθρο η οποία αποτελεί παράδειγμα ανταλλαγής εθίμων και παραδόσεων, αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης!

Το πρόγραμμα «Νέοι Δρόμοι Ένταξης» υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές». Στην τρέχουσα φάση το πρόγραμμα υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, καθώς και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης και οι εταιρίες Συμβούλων «NVK Advent Consulting Ltd» και «Losadeal Ltd».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας