«Πάμε Κήπο!» στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για το καλοκαίρι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2016 / «Πάμε Κήπο!» στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για το καλοκαίρι
Τετ, 06 Ιουλ. 2016 12:15
Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στην σε όλη την πόλη και στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.

Οι εκδηλώσεις του «Πάμε Κήπο» θα πραγματοποιούνται όλο τον Ιούλιο και οι δημότες και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μουσική, τραγούδια, φαγητό και ποτό. Μοναδική Έκθεση Βιβλίου και ιδιαίτερες συναυλίες θα γεμίσουν τα καλοκαιρινά βράδια. Ένας πρωτότυπος φωτογραφικός διαγωνισμός θα εξελίσσεται όλο τον Ιούλιο στον Δημοτικό Κήπο από τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, παράρτημα Λευκωσίας, με μια άκρως ενδιαφέρουσα φωτογράφηση με μοντέλα από την εταιρεία Diva Models στις 9 Ιουλίου.  

Pop - Up Wine Bar - βράδια γευσιγνωσίας και βράδια με κρασί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.
Fork Food Market - οι πολυ-πολιτισμικές εκδηλώσεις της Fork είναι απογευματινές – βραδινές και καλύπτουν τον άξονα του ποιοτικού “street food”, με συνδυασμό ξεχωριστής κουζίνας από διάφορες χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής, σε 10 περίπτερα φαγητού, ποτού και μουσικής.
Ταξίδι Βιβλίου 2016 - Έκθεση βιβλίου με 20,000 βιβλία και με πάνω από 2,000 τίτλοι από 1 ευρώ μέχρι και 80% έκπτωση με όλων των ειδών βιβλία όπως, Μυθιστορήματα, Ιστορικά, Διηγήματα, Best Sellers, Εκπαιδευτικά, Παραμύθια κ.α.
Συναυλία από το συγκρότημα Concordia String Quartet με κλασσικά αριστουργήματα, Jazz, Rock, και  Pop.
Συναυλία από το συγκρότημα Πυρcussions - αφρικάνικη παραδοσιακή μουσική με την χρήση παραδοσιακών κρουστών αναμειγνύοντας τους αφρικανικούς ήχους με τους ήχους του κλαρίνου, μαράκες και πιάνου σε μια fusion διάθεση.

Η εναρκτήριος εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο με Graffiti στις 8 Ιουλίου 2016 στις 19:00 όπου θα γίνει η τελετή απονομής τιμητικών διπλωμάτων στους καλλιτέχνες του δρόμου που συμμετείχαν το 2015 μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάμε Κήπο». Τα έργα τέχνης των καλλιτεχνών του δρόμου που κατασκευάστηκαν το 2015 είναι εκτεθειμένα περιμετρικά του Δημοτικού Μεγάρου. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συνοδεία Dj.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επισήμανε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η αναζωογόνηση και η αξιοποίηση του Δημοτικού Κήπου για να μπορέσουν οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν μοναδικές στιγμές. 

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης, σε  καινούργια διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες  και γειτονιές της πόλης μας.  Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό,  παραδοσιακό και  ροκ τραγούδι, μελοποιημένη ποίηση,  ρεμπέτικο  τραγούδι,  τζαζ, funk, έθνικ, χορευτικές παραστάσεις, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Με σκοπό να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους φιλοδοξούμε ότι θα χαρίσουμε σε όλους την ευκαιρία, το φετινό καλοκαίρι να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και   να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα. Με την διοργάνωση εκδηλώσεων και σε νέους χώρους και πλατείες όπως του Δημοτικού Κήπου, Παλαιού Δημαρχείου, την οδό Ερμού, το Υπαίθριο Θέατρο της Τράπεζας Κύπρου, Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί και Παλουριώτισσα ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Χορηγός Επικοινωνίας: City Free Press.com.cy και το Ράδιο Πρώτο.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Σημειώνεται ότι, σήμερα 6 Ιουλίου 2016 πραγματοποιούνται οι πιο κάτω εκδηλώσεις:
• Μουσική στην Πόλη στην οδό Ερμου από τους Φίλους της Λευκωσίας στις 8:00μ.μ
• 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας & Φοιτητών ΕΔΟΝ στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στις 19:30
• Θερινό Σινεμά – Το Ρετρό στο Υπαίθριο Θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη