«Πόλεις Αλληλεγγύης»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / «Πόλεις Αλληλεγγύης»
Παρ, 13 Ιαν. 2017 13:00
Έχει ετοιμαστεί μικρού μήκους βίντεο του Ευρωπαϊκού Δικτυού «Eurocities» που ετοιμάστηκε για τις «Πόλεις Αλληλεγγύης» - «Solidarity Cities», μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, στην οποία προσκλήθηκε και αποδέχτηκε άμεσα ο Δήμος Λευκωσίας να συμμετάσχει και εκπροσωπείται από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης», στοχεύουν να εδραιώσουν τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων και να τις ενισχύσουν παρέχοντας μία πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των πόλεων πάνω σε αυτό το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα.

Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» ενσωματώνουν μία ανθρωπιστική απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα υποστηρίζοντας μία δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δίκτυο EUROCITIES δημοσίευσε, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου αυτού του έτους, μία ανοιχτή επιστολή κάνοντας έκκληση για εκ νέου επικέντρωση της συζήτησης στην προσφυγική κατάσταση στην Ευρώπη, έτσι ώστε να αντανακλά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της αξιοπρέπειας. Ήδη, πολλές πόλεις λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφαλή υποδοχή και διέλευση προσφύγων από τα εδάφη τους, όπως περιγράφεται στην έκθεση του Απριλίου του 2016 «Υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων στις πόλεις».
Οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» είναι ανοιχτές σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που επιθυμούν να συνεργαστούν με άλλες πόλεις από όλη την Ευρώπη, οι οποίες είναι προσηλωμένες στους τομείς της υποδοχής και της ενσωμάτωσης των προσφύγων.
https://www.youtube.com/watch?v=YVdzaqOqeMU
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας