Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης της Πλατείας Παναγίας στην Παλλουριώτισσα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης της Πλατείας Παναγίας στην Παλλουριώτισσα
Παρ, 20 Ιαν. 2017 13:53
Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι προχωρεί στην αναβάθμιση της Πλατείας Παναγίας στην Παλλουριώτισσα. Στόχος των έργων είναι η δημιουργία μιας λειτουργικής πλατείας για την ξεκούραση και την ψυχαγωγία των κατοίκων, η βελτίωση του πρασίνου, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας γύρω από την πλατεία και ταυτόχρονα η αύξηση των θέσεων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της.
 
Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:
  1. Τη δημιουργία νέου παιδότοπου στον χώρο της Πλατείας Παναγίας, κοντά στον νέο χώρο στάθμευσης. 
  2. Την κατάργηση του υφιστάμενου παιδότοπου στον χώρο της πλατείας και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 21 οχημάτων. 
  3. Την αντικατάσταση των πασσάλων στις δύο εισόδους (βόρεια και νότια) της πλατείας με νέους «φυτευτούς», εκτός από έναν σε κάθε είσοδο, ο οποίος θα είναι μηχανικά βυθιζόμενος.
  4. Τη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από την οδό Μακαρίου Β’ μέχρι την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, με υποχρεωτική δυτική πορεία. 
  5. Την τοποθέτηση πινακίδας στην είσοδο/έξοδο του νέου χώρου στάθμευσης για υποχρεωτική δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Ελευθέριου Βενιζέλου.
 Οι εργασίες αναμένεται να  ξεκινήσουν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 με τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης στο ανατολικό τμήμα της Πλατείας Παναγίας στην Παλλουριώτισσα και  αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο του 2017.
 
Οι πιο πάνω διευθετήσεις έχουν διαμορφωθεί μετά τη δημόσια παρουσίαση των έργων και την ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους σε δύο περιπτώσεις. Στους τελικούς σχεδιασμούς έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη οι απόψεις των δημοτών.
 
Ο Δήμος προσβλέπει στη συνεργασία των κατοίκων για τη γρηγορότερη και καλύτερη εκτέλεση των εργασιών προς όφελος της περιοχής.