Ο Δήμος Λευκωσίας υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ τ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ο Δήμος Λευκωσίας υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ τ
Τετ, 01 Φεβ. 2017 15:10
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με το Διευθυντή της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ, καθηγητή Γιώργο Η. Γεωργίου, την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Σημαντικός στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη Στρατηγικής Έξυπνης Πόλης για τη Λευκωσία, κατά την οποία η Ερευνητική Μονάδα ΦΩΣ μπορεί να παρέχει τεχνογνωσία σε θέματα ενέργειας που σχετίζονται με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το πώς ο Δήμος Λευκωσίας θα μπορούσε να αξιοποιήσει την τεχνολογία με στόχο τη βελτίωση των λειτουργιών της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Με την Ερευνητική Μονάδα ΦΩΣ έχει ήδη αναπτυχθεί ένα σημαντικό πλαίσιο συνεργασίας με την υποβολή προτάσεων στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του Ορίζοντα 2020 και άλλων ανταγωνιστικών προγραμμάτων. Παράλληλα, προωθείται η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ της πρωτεύουσας και του ερευνητικού τομέα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προώθηση της ερευνάς και της καινοτομίας και στην ενίσχυση της συνεργασίας με τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του τόπου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί την ανάπτυξη δράσεων όπως πρακτική άσκηση φοιτητών, συμπληρωματική κατάρτιση, εκπόνηση διατριβών, την από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά και άλλα προγράμματα και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. 

Η συμφωνία υπογράφηκε παρουσία του Πρόεδρου της Ερευνητικής Μονάδας ΦΩΣ Δρ. Βενιζέλου Ευθυμίου και υπηρεσιακών του Δήμου Λευκωσίας.