Έναρξη εργασιών του έργου «Εκπαίδευση για ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Έναρξη εργασιών του έργου «Εκπαίδευση για ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων»
Πεμ, 02 Φεβ. 2017 12:30
       Partner:  

Το “Hope For Children”
CRC Policy Center και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών του έργου «Εκπαίδευση για ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και ‘Ένταξης, της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων, του Υπουργείου Εσωτερικών. Το “Hope For Children” CRC Policy Center είναι ο Τελικός Δικαιούχος του έργου με εταίρο το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Σκοπός του έργου είναι να ενημερώσει για την τοπική κουλτούρα και την κείμενη νομοθεσία της Κύπρου αναπτύσσοντας παράλληλα κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες θα ενισχύσουν την προοπτική για καλύτερη κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση στη χώρα υποδοχής και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με απώτερο στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών, ενήλικες και ανήλικους, και αφορά θέματα όπως ο ρατσισμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας, η θέση της γυναίκας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και η ισότητα φύλων, η προσαρμογή και η δυνατότητα της αλλαγής μέσα από την απώλεια, τους τρόπους επικοινωνίας σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα επιδιωχθεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε πτυχές της κοινωνικής ζωής στην Κύπρο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και βιωματικές ασκήσεις και θα καθοδηγούνται από ειδικά εκπαιδευμένους συντονιστές του ''Hope For Children'' CRC Policy Center και του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας με τη βοήθεια διερμηνέων.

Η «Εκπαίδευση για ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων» θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κοινωνικό–Πολιτιστικό Κέντρο «Αγορά Παλλουριώτισσας» στη Λευκωσία, και θα ολοκληρωθεί σε δύο εκπαιδευτικές ημερίδες. Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα γίνονται σε μικρές ομάδες συμμετεχόντων και οι μέρες και ώρες για κάθε ομάδα θα ανακοινωθούν μετά την υποβολή του έντυπου συμμετοχής. 

Η μεταφορά των συμμετεχόντων θα γίνεται δωρεάν με λεωφορείο Παγκύπρια, θα παρέχεται σνακ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ενώ κάθε συμμετέχοντας στο τέλος του προγράμματος θα λάβει δωροκουπόνι από πολυκατάστημα και θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο.  

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής και να το στείλουν με email στο info@uncrcpc.org, ή με φαξ στο 22104021 ή να το υποβάλουν στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, Λεωφόρος Λεμεσού 75, 2ος όροφος, Γρ.201, 2121, Λευκωσία. Το έντυπο συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.uncrcpc.org.cy στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Λεωφόρος Νικηφόρου Φωκά, 40, καθώς και στο Γραφείο Δικτύωσης Μεταναστών (Κυριακή 9:00-14:00)  στην Πλατεία Σολωμού, Λευκωσία.