Στην Cyfield η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Στην Cyfield η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου
Παρ, 03 Φεβ. 2017 15:00

Στην εταιρεία Cyfield έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας και την Παρασκευή (3 Φεβρουαρίου) υπογράφονται τα συμβόλαια με το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Η ανάληψη των εργασιών αποκατάστασης γίνεται έναντι του ποσού των €8,7 εκατ. συν ΦΠΑ, πολύ πιο κάτω από το προϋπολογιζόμενο ποσό των €11,8 εκατ.

Οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου αναμένεται να αποπερατωθούν εντός 24 μηνών, θα παραδοθεί δηλαδή το 2019 και θα αποτελεί ένα πραγματικά στολίδι για την πόλη της Λευκωσίας. Συγκεκριμένα το νέο κτίριο θα μπορεί να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και μουσικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών, ενώ θα ληφθούν ειδικές πρόνοιες για βελτιωμένη ακουστική, ούτως ώστε να μπορούν να παρουσιάζονται υψηλού επιπέδου παραγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα διατηρηθεί η ιστορική όψη του κτιρίου, ενώ θα κατασκευαστεί αντισεισμικός φορέας, θα ανακατασκευαστεί η κύρια σκηνή η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την κατάρρευση της στέγης.  Προβλέπεται, επίσης, ηλεκτρολογική και ακουστική αναβάθμιση και θα εγκατασταθούν σύγχρονα μέσα ήχου και φωτισμού.

Πηγή: inbusinessnews.com