Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας δίπλα στους μετανάστες: Έναρξη του «Τουρνουά Πετόσφαιρας και

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας δίπλα στους μετανάστες: Έναρξη του «Τουρνουά Πετόσφαιρας και
Παρ, 03 Μαρ. 2017 11:55



Στο πλαίσιο των ενεργειών δικτύωσης με μεταναστευτικές οργανώσεις, το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ως εταίρος του έργου «Προγράμματα ένταξης από Τοπικές Αρχές» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λευκωσίας, στηρίζει ομάδα μεταναστών για την διοργάνωση της έναρξης των αγώνων Τουρνουά Πετόσφαιρας και Καλαθόσφαιρας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στο γήπεδο πετόσφαιρας του Αγίου Αντρέα.

Η συνεργασία προέκυψε κατόπιν αιτήματος του οργανωμένου συνόλου μεταναστών από τις Φιλιππίνες «Illocandia Sports Club» για την εξασφάλιση γηπέδου από το Δήμο Λευκωσίας, για τη διεξαγωγή του Τουρνουά για το 2017, το οποίο έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 20 ομάδες μεταναστών από τις Φιλιππίνες τη Σρι Λάνκα και το Νεπάλ.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στηρίζει διαχρονικά τους μετανάστες του Δήμου μέσα από ποικίλες δράσεις. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία αλλά και η ψυχοκοινωνική στήριξη που μπορούν να λάβουν από τα προγράμματα και δράσεις του. Μέσω του αθλητισμού απορρέουν αξίες όπως η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη, παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους μετανάστες να συμμετάσχουν σε δημιουργική, παραγωγική ενασχόληση, μέσω των οργανωμένων συνόλων, μακριά από παραβατικές συμπεριφορές.

Το πρόγραμμα «Νέοι Δρόμοι Ένταξης» υλοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές». Στην τρέχουσα φάση το πρόγραμμα υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, καθώς και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης και οι εταιρίες Συμβούλων «NVK Advent Consulting Ltd» και «Losadeal Ltd».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας