«Ώρα των αστεριών στην Κύπρο» Παγκόσμια Ημέρα Αστροναυτικής

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / «Ώρα των αστεριών στην Κύπρο» Παγκόσμια Ημέρα Αστροναυτικής
Παρ, 07 Απρ. 2017 09:30
Ο Δήμος Λευκωσίας γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα της Αστροναυτικής

Ο Δήμος Λευκωσίας, ο Κυπρορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας, το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης του Διαστήματος και η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα της Αστροναυτικής την Τρίτη 11 Απριλίου 2017 στις 6:00μ.μ. στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διάσημοι σολίστ κορυφαίων θεάτρων όπερας της Ρωσίας και η χορωδία του Δήμου Λευκωσίας. Θα παρουσιαστεί συγχαρητήριο βίντεο από το πλήρωμα που βρίσκεται τώρα στον Διεθνείς Διαστημικό Σταθμό, ντοκιμαντέρ «Καθημερινή ζωή του ISS, παρουσίαση της λέσχης της μηχανικής και τεχνικής δημιουργικότητας και έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σ.Β. Οσάντστιϊ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης του Διαστήματος κ. Γ. Δανός, ο Πρόεδρος του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας κ. Χ. Θράσου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κ Γιωρκάτζης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνίας και Έργων κ. Μ. Δημητριάδης και ο διάσημος Ρώσος Κοσμοναύτης κ. Α. Βόλκοφ.

Θα προηγηθεί κατάθεση στεφάνων/λουλουδιών στις 5:00μ.μ. στο Δημόσιο Κήπο Λευκωσίας, δίπλα από το μνημείο του Πρώτου Κοσμοναύτη που ταξίδεψε στο διάστημα Γιούρι Γκαγκάριν.