Οι «Atoms of Change» δημιουργούν τον 1ο «Τοίχο της Καλοσύνης»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Οι «Atoms of Change» δημιουργούν τον 1ο «Τοίχο της Καλοσύνης»
Πεμ, 13 Απρ. 2017 10:30
Στηρίζει το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας
 
Με σλόγκαν «Εν το θέλεις; Αησ’ το. Χρειάζεσαι το; Πιάσ’ το» οι «Atoms of Change» και το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας προσκαλούν το κοινό στην τελετή σχεδιασμού του 1ου «Τοίχου της Καλοσύνης» που διοργανώνεται το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, από τις 12:00 έως τις 18:00 στην Πλατεία Φανερωμένης.
 
Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» είναι ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, ένας «Τοίχος» όπου οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν ρούχα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πάνω σε κρεμαστάρια και στη συνέχεια μπορούν, άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη, να τα πάρουν ελευθέρα! Το κίνημα έχει αγκαλιαστεί από διάφορους φορείς όπως δήμοι, σχολεία, αθλητικοί σύλλογοι και διαδίδεται ολοένα με στόχο τη βοήθεια άπορων οικογενειών, μεταναστών, χρηστών, αστέγων κλπ   
 
Η ομάδα νέων με την επωνυμία «Atoms of Change» ανέλαβε την πρωτοβουλία να εφαρμόσει την ιδέα και στη Λευκωσία, την οποία αγκαλιάσαμε ως Δήμος Λευκωσίας και στηρίζουμε μέσω του Πολυδύναμου Κέντρου.
 
Ενεργός υποστηρικτής αυτής της πρωτοβουλίας είναι η Σχολική Εφορία Λευκωσίας, η οποία αποφάσισε να εισηγηθεί στις διευθύνσεις των σχολείων να την υιοθετήσουν και να τη διαδώσουν στους μαθητές. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους μαθητές να προσφέρουν ότι δεν χρειάζονται και διέθεσε αίθουσα στο δημοτικό σχολείο της «Φανερωμένης» για τη συλλογή προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν ελεύθερα σε άτομα ή οργανώσεις που τα χρειάζονται.
 
Να είστε όλοι εκεί, για να «δώσετε» ή να «πάρετε» και να ενθαρρύνετε  παρόμοιες πρωτοβουλίες νεών παιδιών με όραμα και διάθεση για κοινωνική δράση και προσφορά.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσική, εργαστήρια και τέχνη του δρόμου από τις εθελοντικές οργανώσεις που θα στηρίξουν την προσπάθεια!
 
https://www.facebook.com/events/404712159899891/
 
Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας