Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Τρίτη του Πάσχα στο Καϊμακλί
Τετ, 19 Απρ. 2017 12:00
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2017 η καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση στον παραδοσιακό πυρήνα Καϊμακλίου. Οι εκδηλώσεις είχαν στόχο την αναβίωση των παραδοσιακών χορών, παιχνιδιών και εθίμων με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά και τη διασκέδαση των παραβρισκόμενων.
 
Στην πλατεία της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους αντάλλαξαν ευχές με τους δημότες.
 
Το πλούσιο πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από το Ποντιακό Συγκρότημα από το Κιλκίς (ΤΟ ΠΕΛΛΕΣ), το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, το μουσικό σχήμα «Λαϊκή Τετρακτύς», την ορχήστρα της ΣΜΕΦ και τη χορωδία του Δήμου Λευκωσίας. Χόρεψαν επίσης τα παιδιά του Α.Γ.Ο, ενώ ανέβηκε η παράσταση καραγκιόζη με τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κατηραμένος Όφης» από το Μουσείο και Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών Πάφιος. 
 
Στο εορταστικό πρόγραμμα συμμετείχαν το 71ον Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου με την μπάντα του, με ξύλινες κατασκευές - παιχνίδια και παραδοσιακούς λουκουμάδες, ο Σύνδεσμος Γονέων Α+Β Δημοτικών Σχολείων Καϊμακλίου, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων Καϊμακλίου (Ε.Κυ.Συ), η κυρία Τζούλια Αστραίου με το Εργαστήρι Υφαντικής, καθώς και ο κατασκευαστής παραδοσιακών πιθκιαβλιών Χαράλαμπος Χαραλάμπους.