1ος Τοίχος Καλοσύνης στην Κύπρο! Ένας ξεχωριστός «τοίχος» από τους Atoms of Change και το Πολυδύναμο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / 1ος Τοίχος Καλοσύνης στην Κύπρο! Ένας ξεχωριστός «τοίχος» από τους Atoms of Change και το Πολυδύναμο
Δευ, 24 Απρ. 2017 12:30
Ένας ξεχωριστός τοίχος βρίσκεται από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2017, στην Πλατεία της «Φανερωμένης». Ένας «τοίχος» αλληλεγγύης και προσφοράς όπου καθένας μπορεί ελεύθερα να αφήσει ότι δε χρειάζεται και κάποιος που το χρειάζεται να το πάρει ελεύθερα.

Με σλόγκαν «Εν το θέλεις; Αησ’ το. Χρειάζεσαι το; Πιάσ’ το» οι Atoms of Change και το Πολυδύναμο του Δήμου Λευκωσίας διοργάνωσαν τελετή δημιουργίας του τοίχου την οποία τιμήσαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Προέδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κος Ρένος Χατζηβασίλη, η πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας του Δήμου Λευκωσίας και Αντιπρόεδρος του Πολυδύναμου, κα Κάτια Απέγητου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Επίτροπός Εθελοντισμού κος Γιάννης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας κος Νίκος Μεγάλεμος  και πολλοί εθελοντές και δημότες. 

Ο «Τοίχος της Καλοσύνης» είναι ένα παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης, ένας «Τοίχος» όπου οι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν ρούχα ή άλλα χρήσιμα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πάνω σε κρεμαστάρια και στη συνέχεια μπορούν, άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη, να τα πάρουν ελευθέρα!

Το κίνημα αγκαλιάστηκε από τη Σχολική Εφορία Λευκωσίας η οποία αποφάσισε να εισηγηθεί στις διευθύνσεις των σχολείων να την υιοθετήσουν και να τη διαδώσουν στους μαθητές. Για το λόγο αυτό κάλεσε τους μαθητές να προσφέρουν ότι δεν χρειάζονται και διέθεσε αίθουσα στο δημοτικό σχολείο της «Φανερωμένης» για τη συλλογή προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν ελεύθερα σε άτομα ή οργανώσεις που τα χρειάζονται.

Ο Δήμος και το Πολυδύναμο Λευκωσίας συγχαίρουν την ομάδα νέων «Atoms of Change» για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση του «τοίχου» και δηλώνουν πάντα δίπλα στους νέους με όραμα και πρωτοβουλίες για κοινωνική δράση!

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας