Μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση για το NICOSIA POP UP FESTIVAL

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση για το NICOSIA POP UP FESTIVAL
Παρ, 05 Μαϊ. 2017 13:40
Μέλος του EFFE festival community

Ο Δήμος Λευκωσίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το ΝICOSIA POP UP FESTIVAL έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label 2017-2018 και κατέχει μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης. Η επιτυχία αυτή ήλθε με την έγκριση που έδωσε η Διεθνής Επιτροπή στην επιτυχή αξιολόγηση της αίτησης που υπέβαλε το φεστιβάλ στην Εθνική Επιτροπή CCOITI.

H επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στις 4 Μαΐου 2017, στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Φεστιβάλ του European Festival Association και του EFFE MeetUp, που φιλοξενεί το Rheingau Musik Festival.

Το NICOSIA POP UP FESTIVAL είναι τώρα μέλος του EFFE festival community, που υποστηρίζεται από το  European Festivals Association, και το οποίο αποτελείται από φεστιβάλ που διακρίνονται για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα το φεστιβάλ διακρίθηκε ως μια καινούρια, φρέσκια ιδέα η οποία αποσκοπεί στο να προσφέρει χώρους και βοήθεια σε δημιουργούς να εκθέσουν το έργο τους ενώ ταυτόχρονα συντείνει στην αναβίωση του υποβαθμισμένου εμπορικού κέντρου.

To NICOSIA POP UP FESTIVAL θα εμφανίζεται πλέον στην ιστοσελίδα του EFFE, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες που αφορούν τη διοργάνωση αποκτούν άμεση πρόσβαση στο ευρύτερο κοινό των φεστιβάλ, σε καλλιτέχνες, καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σύνολα, ορχήστρες, θέατρα και οργανισμούς χορού, σε παντός είδους δημόσιους οργανισμούς, χορηγούς και ιδιωτικές εταιρίες καθώς και στα ΜΜΕ.

Έχοντας το EFFE Label 2017-2018 αυτόματα το NICOSIA POP UP FESTIVAL κατέχει μια θέση στον Οδηγό Φεστιβάλ (EFFE Festival Guide), ο οποίος θα κοινοποιηθεί σε κάθε χώρα Μέλος της Ε.Ε. και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Οδηγός αυτός θα επιτρέψει στους ευρωπαίους πολίτες και στους καλλιτέχνες την άμεση πρόσβαση σε χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες για τα κορυφαία πολιτιστικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Επιτροπή και το EFFE για την ιδιαίτερη τιμή, τον κόσμο του NICOSIA POP UP FESTIVAL, συμμετέχοντες και κοινό, τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύτηκαν και ιδιαίτερα την Τράπεζα Κύπρου και την CYTA για τη διαχρονική τους στήριξη καθώς και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.