Δήμος Λευκωσίας - Ποδηλατική βόλτα Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2017 (1)

Ποδηλατική βόλτα Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2017 (1)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2017) / Ποδηλατική βόλτα Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2017 (1)
Δευ, 08 Μαϊ. 2017 11:35
Με επιτυχία πραγματοποίησε ο Δήμος Λευκωσίας την εναρκτήρια ποδηλατική βόλτα για την Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση (ΕΠΠ) 2017, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017. Ποδηλατιστές μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή της Λευκωσίας στην Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017.

Πρόκειται για ένα ποδηλατικό διαγωνισμό μεταξύ ευρωπαϊκών πόλεων που διαρκεί ένα μήνα, από την 1η μέχρι τις 31 Μαΐου και ο οποίος αποτελεί μια νέα προσέγγιση στα θέματα κινητικότητας, αφού προωθεί τη χρήση του ποδηλάτου και τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου. Νικήτρια αναδεικνύεται η πόλη που διανύει τα περισσότερα χιλιόμετρα ενώ ειδική βράβευση γίνεται και για τις πρώτες τρεις πόλεις που διανύουν τα περισσότερα χιλιόμετρα σε συνάρτηση με τον πληθυσμό τους.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και ανοικτή για όλους. Το μόνο που έχει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να υποστηρίξει τη Λευκωσία στον διαγωνισμό είναι να κατεβάσει στο κινητό του την ειδική εφαρμογή Naviki, να εγγραφεί στην ομάδα της ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (NICOSIA) και κάθε φορά που χρησιμοποιεί το ποδήλατό του να καταγράφει τη διαδρομή του μέσω της εφαρμογής (record trip).

Η ΕΠΠ προωθεί τη χρήση του ποδηλάτου για σκοπούς διακίνησης, π.χ. για να πάει κάποιος στη δουλειά, στον κινηματογράφο, για ψώνια κ.λπ. και όχι για σκοπούς άθλησης. Για τον λόγο αυτό έγκυρη θεωρείται μια διαδρομή μόνο αν (α) δεν ξεπερνά σε απόσταση τα 35 χιλιόμετρα, (β) η μέση ωριαία ταχύτητα είναι μικρότερη από 30 km/h και (γ) η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 45 km/h.
Οι ποδηλάτες πριν την έναρξη της βόλτας εγγράφηκαν στον διαγωνισμό κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή Naviki στο κινητό τους τηλέφωνο και ακολούθως  ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους για μια όμορφη διαδρομή στην εντός και εκτός των τειχών πόλη.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτή την ιδιαίτερη ποδηλατική πρόκληση και όλοι μαζί να συμβάλουν όχι μόνο στο να λάβει η Λευκωσία μια καλή θέση αλλά κυρίως να γίνει το ποδήλατο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Ο Δήμος συμμετέχει στην πρόκληση για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τους Ποδηλάτες Λευκωσία, ενώ φέτος για πρώτη χρονιά τη διοργάνωση στηρίζει και η Ελληνική Τράπεζα.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τους κανόνες του διαγωνισμού, μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Πρόκλησης 2017  www.cyclingchallenge.eu.