Δήμος Λευκωσίας - Συμμετοχή Δήμου Λευκωσίας στο Urban Waste στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης

Συμμετοχή Δήμου Λευκωσίας στο Urban Waste στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2017) / Συμμετοχή Δήμου Λευκωσίας στο Urban Waste στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης
Παρ, 12 Μαϊ. 2017 14:22
Ο Δήμος Λευκωσίας, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας 2020, συμμετέχει στο έργο “Urban Waste – Urban Strategies for Waste Management in Tourist Cities” με διάρκεια μέχρι το 2019.
 
Το έργο αποσκοπεί στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και στρατηγικών που να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε αστικές περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Δια μέσου της ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της εφαρμογής πιλοτικών μέτρων στις πόλεις που συμμετέχουν στο έργο, θα προκύψουν νέες μέθοδοι και στρατηγικές για την βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων.
 
Στο εταιρικό σχήμα, με επικεφαλής τις Κανάριες νήσους, συμμετέχουν 28 εταίροι εκ των οποίων οι  δήμοι της Λευκωσίας, της Κοπεγχάγης, της Λισαβώνας, του Σανταντέρ, των Συρακούσων και της Τενερίφης, οι περιφέρεις της Ηπείρου και της Τοσκάνης, πανεπιστήμια και ιδιωτικοί οργανισμοί.  
 
Στο πλαίσιο του έργου Urban Waste, λειτουργοί του Δήμου Λευκωσίας θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λευκωσίας που διοργανώνεται από την Green Dot στο Πάρκο Ακροπόλεως στις 20 Μαΐου 2017, όπου θα έχει το δικό του εκθεσιακό χώρο για να ενημερώνει το κοινό για το σκοπό και τους στόχους του έργου. Επιπρόσθετα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δηλώσει το ενδιαφέρον του για εμπλοκή στη συμμετοχική διαδικασία που ακολουθείται για την ανάπτυξη των μέτρων που θα εφαρμοστούν σε επιλεγμένη περιοχή της Λευκωσίας. 
 
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.urban-waste.eu/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/urbanwaste/ , https://twitter.com/UrbanWasteEU .