Τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας τέθηκαν δοκιμαστικά σε λειτουργία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας τέθηκαν δοκιμαστικά σε λειτουργία
Δευ, 29 Μαϊ. 2017 10:30
Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές διαδρομές των μικρών λεωφορείων Λευκωσίας με στόχο τον Ιούνιο το κοινό να κάνει τη μετακίνηση του στο κέντρο της πόλης εύκολα, γρήγορα και προσιτά.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης σε δοκιμαστική βάση με στόχο τον εντοπισμό και τη διόρθωση όλων των προβλημάτων πριν την επίσημη λειτουργία τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα μικρά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης καθημερινά και συνδέοντας το ιστορικό κέντρο με το σύγχρονο αστικό εμπορικό κέντρο της πόλης από τις 7:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα (23:50), από Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή (επτά μέρες την εβδομάδα). Κάθε είκοσι λεπτά ένα λεωφορείο θα ξεκινά από την αφετηρία που είναι στην οδό Βασιλέως Παύλου δίπλα από το παλιό ΓΣΠ. Θα κυκλοφορούν σε δύο διαδρομές με την ονομασία λ1 και λ2 και θα κάνουν δυο κυκλικές διαδρομές.

 Η διαδρομή λ1 θα ακολουθεί την πορεία: Βασιλέως Παύλου, Ευαγόρου, Γρηγόρη Αυξεντίου, Βύρωνος, Μουσείου, Πύλη Πάφου, Ρηγαίνης, Βασιλείου Βουλγαροκτόνου, Πυγμαλίωνος, Νικοκλέους, Λεύκωνος, Διογένους, Ισαακίου Κομνηνού, Πενταδακτύλου, Ερμού, Έκτορος, Νικηφόρου Φωκά, Κοράη, Ισοκράτους, Πλατεία Τηλλύριας, Άρεως, Αχιλλέως, Τρικούπη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ρηγαίνης, Πλατεία Σολωμού, Α. Γ. Λεβέντη, Ευαγόρου, Βασιλέως Παύλου.

Η διαδρομή λ2 θα ακολουθεί την πορεία: Βασιλέως Παύλου, Ευαγόρου, Ανδρέα Δημητρίου,  Θεμ. Δέρβη, Στασικράτους, Μνασιάδου, Φώτη Πίττα, Σπύρου Κυπριανού, Κρήτης, Στασάνδρου, Πινδάρου, Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου, Κων. Παλαιολόγου, Κοραή, Ισοκράτους, Πλατεία Τηλλυρίας,  Άρεως, Αχιλλέως, Τρικούπη, Μπουμπουλίνας, Στασάνδρυ, Μακαρίου Γ, Ζήνας Κάνθερ, Θεοφάνη Θεοδότου, Στασικράτους, Ευαγορου, Βασιλέως Παύλου.

Τα μικρά λεωφορεία είναι σύγχρονα, διαθέτουν όλες τις ανέσεις και μπορούν να μεταφέρουν 21 άτομα, 13 καθήμενους και 8 ιστάμενους, διαθέτουν ειδικά  καθίσματα για άτομα που χρειάζονται προτεραιότητα καθώς και ράμπα για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Η δρομολόγηση των μικρών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης είναι μια από τις προτάσεις του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας που δίνει μακροπρόθεσμες λύσεις στα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης.
 
Είναι μια νέα σύγχρονη υπηρεσία που προσφέρει το Δήμος Λευκωσίας σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης και θα τεθεί σε λειτουργία με τη συνεργασία και τη στήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Χορηγός του στόλου των λεωφορείων είναι το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης Πράσινης Γραμμής.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 22 797 100.