Υποβλήθηκαν οι προσφορές για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Υποβλήθηκαν οι προσφορές για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου
Δευ, 29 Μαϊ. 2017 13:35
Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 υποβλήθηκαν και ανοίχθηκαν οι προσφορές για το έργο δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης στη λεωφόρο Ομήρου.

Προσφορές υπέβαλαν οι ακόλουθες πέντε εταιρείες (κατά αλφαβητική σειρά):
• A. ARISTOTELOUS (CONSTRUCTION) LTD
• Α.PANAYIDES CONTRACTING LTD
• CYBARCO LTD
• CYFIELD DEVELOPMENT PUBLIC LTD
• LOIS BUILDERS LTD

Το έργο αφορά την κατασκευή διώροφου υπόγειου υποστηρικτικού χώρου στάθμευσης για 157 οχήματα (εκ των οποίων οι 7 θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ) κάτω από τη λεωφόρο Ομήρου στο τμήμα μεταξύ της Πλατείας Σολωμού και της λεωφόρου Ευαγόρου. Η πρόσβαση των χώρων θα γίνεται με ράμπες πρόσβασης από τη λεωφόρο.

Πέραν από τον χώρο στάθμευσης θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της Τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που να συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο, για τα οποία θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο του έργου η λεωφόρος Ομήρου θα διαπλατυνθεί και θα  κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, νέο οδόστρωμα, οδικός εξοπλισμός / φωτισμός και σήμανση.

Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020.