Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017
Παρ, 02 Ιουν. 2017 10:15
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Πρόκληση 2017, η οποία διήρκησε όλο τον μήνα Μάιο και στην οποία συμμετείχαν 52 πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και η Λευκωσία. Με 4,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα να έχουν καλυφθεί με ποδήλατο στη διάρκεια του ενός αυτού μήνα, η φετινή πρόκληση κρίθηκε ως η πιο επιτυχημένη από τις 6 συνολικά προκλήσεις που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Λευκωσία με 59 εγγεγραμμένους ποδηλάτες κατέγραψε συνολικά 8,417 χιλιόμετρα, λαμβάνοντας την 42η θέση στην τελική κατάταξη (City Leaderboard). Αξιοσημείωτα ωστόσο είναι τα αποτελέσματα της κατάταξης Best Cycling City, στην οποία υπολογίζονται τα χιλιόμετρα σε σχέση με τον πληθυσμό κάθε πόλης, αφού η Λευκωσία κατέλαβε την 21η θέση ανάμεσα στις 52 πόλεις που συμμετείχαν. Νικήτρια αναδείχθηκε φέτος η Σμύρνη.

Ο Δήμος Λευκωσίας ευχαριστεί την Ελληνική Τράπεζα για την υποστήριξη και φυσικά την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τους Ποδηλάτες Λευκωσίας, και όλους τους ποδηλάτες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και στήριξαν τη Λευκωσία, για την σημαντική συνεισφορά τους.