Ημερίδα «Συνεργάζομαι - Καινοτομώ - Εξοικονομώ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Ημερίδα «Συνεργάζομαι - Καινοτομώ - Εξοικονομώ»
Παρ, 09 Ιουν. 2017 12:50
Διοργανώθηκε ημερίδα «Συνεργάζομαι - Καινοτομώ - Εξοικονομώ» στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο των τοπικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας. Η ημερίδα, συνδιοργανώθηκε από τους Δήμους Λευκωσίας και Στροβόλου, για δεύτερη συνεχή χρονιά με περισσότερους από 60 συμμετέχοντες από Τοπικές Αρχές, Κυβερνητικά Τμήματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Στην ημερίδα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα όπως οι εφαρμογές έξυπνων πόλεων, η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη διαχείριση αποβλήτων καθώς και δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Στροβόλου, το “Urban Waste” και το“Urban Proof” αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν τροχοδρομηθεί στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος και την τήρηση των δεσμεύσεων που προκύπτουν από την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων για την κλιματική αλλαγή, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση του οδικού φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας Led, την εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τη λειτουργία του δικτύου μικρών λεωφορείων, τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων κ.ά.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, αναφέρθηκε επίσης στην πιστοποίηση που έλαβε ο Δήμος Στροβόλου με το περιβαλλοντικό σήμα ποιότητας “Green Office” για το Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου, μέσω του οποίου πιστοποιείται η υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών ούτως ώστε να εξοικονομούνται οικονομικοί και φυσικοί πόροι στο κτήριο. Χαιρέτισε επίσης την συνεργασία των δύο Δήμων και ευχήθηκε η ημερίδα αυτή να γίνει θεσμός.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε επίσης η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στον οποίο αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των πόλεων για την προστασία του περιβάλλοντος και στην σπουδαιότητα τέτοιων συνεργειών μεταξύ των δήμων.

Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν επίσης σε εργαστήρια-συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέματα τις ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτηρίων, τις λύσεις έξυπνων πόλεων, τη διαχείριση απορριμμάτων σε τουριστικές περιοχές καθώς και τις δράσεις των τοπικών αρχών σε σχέση με το κλίμα και την ενέργεια.
(Click the icon to open the file)
(Click the icon to open the file)
(Click the icon to open the file)
(Click the icon to open the file)
(Click the icon to open the file)
(Click the icon to open the file)
(Click the icon to open the file)
Άλλες Ανακοινώσεις