Δυνατό μήνυμα «Ειρήνης και Συνύπαρξης» έστειλε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με την

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Δυνατό μήνυμα «Ειρήνης και Συνύπαρξης» έστειλε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με την
Τρι, 20 Ιουν. 2017 14:05
Δυνατό μήνυμα «Ειρήνης και Συνύπαρξης» έστειλε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με την συμμετοχή του στο «Iftar» του Κυπρο-Αραβικού Πολιτιστικού Κέντρου και της μουσουλμανικής κοινότητας.

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του Κυπρο-αραβικού Πολιτιστικού Κέντρου και της ευρύτερης μουσουλμανικής κοινότητας, να παραστώ για 3η συνεχόμενή χρονιά στους εορτασμούς του Ιερού μήνα του Ραμαζανιού» σχολίασε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και συνέχισε τονίζοντας ότι: «…ειδικά φέτος, θεώρησα την παρουσία μου επιβεβλημένη και συμβολική, διότι ενόψει της έξαρσης των τρομοκρατικών επιθέσεων που παρατηρείται, οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης, συμβίωσης και αλληλεγγύης».

Παρόμοια μηνύματα, ειρήνης και συνύπαρξης, μετέφεραν με δηλώσεις τους, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού του ιερού μήνα του Ραμαζανιού που πραγματοποιήθηκε στο Τέμενος Ομεριέ, ο Μουφτής Κύπρου, Tαλίπ Αταλάι, η εκπρόσωπος του διαθρησκευτικού διαλόγου, υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας, κυρία Salpy Eskidjian Weiderud, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου Joseph Tartak, o Ιμάμης Rauf Al Halaq, και ο πρόεδρος του Κυπροαραβικού Πολιτιστικού Κέντρου κος Mostafa Refai.

Παράλληλα, ευχαριστήσαν θερμά το Δήμο Λευκωσίας για τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μέσω του Πολυδύναμου Κέντρου του, στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές» που λειτουργεί με επιτυχία, φέρνοντας τις μεταναστευτικές οργανώσεις ακόμη πιο κοντά στις τοπικές αρχές και στην τοπική κοινωνία.

Οι ιδρυτές του Κυπρο- Αραβικού Πολιτιστικού Κέντρου, ανέλαβαν αυτή την ιδιαίτερα πρωτότυπη πρωτοβουλία και προσκάλεσαν, για 3η συνεχόμενη χρονιά το Δήμαρχο Λευκωσίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζοντας την εκτίμηση τους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για συνεργασία και ένταξη, μέσω των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Το πρόγραμμα «Νέοι Δρόμοι Ένταξης» υλοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές». Στην τρέχουσα φάση το πρόγραμμα υλοποιούν ο Δήμος Λευκωσίας, ως Τελικός Δικαιούχος, με εταίρους τους Δήμους Αγίου Δομετίου, Λακατάμιας, Έγκωμης, καθώς και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης και οι εταιρίες Συμβούλων «NVK Advent Consulting Ltd» και «Losadeal Ltd».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας