Η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη
Παρ, 30 Ιουν. 2017 19:15
H Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Κούβας στην Κύπρο, την Πρόεδρο του ΚυπροΚουβανικού συνδέσμου φιλίας κ. Στέλλα Νικολάου επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 το Δημαρχείο Λευκωσίας όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και Δημοτικούς Συμβούλους.   

Στη συνέχεια σε σεμνή τελετή στην οποία μίλησαν η Πρόεδρος του ΚυπρόΚουβανικού συνδέσμου φιλίας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας και η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα κατάθεσαν  λουλούδια στο Μνημείο του Χοσέ Μαρτί προς τιμή του Εθνικού ήρωα της Κούβας, που βρίσκεται στη λεωφόρο Στασίνου. 

Χαιρετίζοντας ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης την εκδήλωση, είπε ότι, «η ανέγερση του Μνημείου του Χοσέ Μαρτί το 2007 στη Λευκωσία έγινε για να υπογραμμίσει τις φιλικές σχέσεις του Κουβανικού και Κυπριακού λαού και να δείχνει τη διαχρονική στήριξη της Κούβας προς την Κύπρο, αλλά και γιατί  αντιπροσωπεύει αρχές και αξίες τις οποίες ασπαζόμαστε: την ανεξαρτησία του κάθε κράτους και την ελευθερία του λαού του να αποφασίζει αυτός για την τύχη και το μέλλον του. Υπογραμμίζει ακόμη πως οι φιλικές αυτές σχέσεις είναι στέρεες και θα συνεχίσουν χωρίς διακοπή και στο μέλλον.»

Ο Χοσέ Μαρτί ήταν ποιητής και κορυφαίος μαχητής της Κουβανικής ανεξαρτησίας, ήταν από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της ιστορίας της Κούβας. Αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τους ηγέτες της επανάστασης.

Η Δρ Αλέιδα Γκεβάρα βρίσκεται στην Κύπρο για επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Κυπροκουβανικού Συνδέσμου.