Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017
Δευ, 24 Ιουλ. 2017 11:52
Ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δραστηριότητας, διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκδηλώσεις με την επωνυμία «Φεστιβάλ Λευκωσίας».
 
Τo Φεστιβάλ Λευκωσίας υπόσχεται βραδιές γεμάτες με μουσική, χορό, θέατρο και ποίηση, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2017 και συντροφιά με τα καλοκαιρινά φεγγάρια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου!
 
Ο Δήμος Λευκωσίας με τις δροσερές καλοκαιρινές του εκδηλώσεις προσφέρει φέτος το καλοκαίρι ξεχωριστές βραδιές σε όσους μείνουν στην πρωτεύουσα αλλά και τους ξένους επισκέπτες στην πόλη μας. 
 
Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης, σε  καινούργια διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες  και γειτονιές της πόλης μας.  Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό, παραδοσιακό και ροκ τραγούδι, ποίηση, ελαφρολαϊκό τραγούδι, τζαζ, funk, έθνικ, χορό, θέατρο, ποίηση και πολλά άλλα.
 
Με σκοπό να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους φιλοδοξούμε ότι θα χαρίσουμε σε όλους την ευκαιρία το φετινό καλοκαίρι να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και  να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα. Με την διοργάνωση εκδηλώσεων και σε νέους χώρους και πλατείες όπως του Παλαιού Δημαρχείου, την οδό Ερμού, αλλά και της Φανερωμένης, της Παλουριώτισσας, της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί και του Δημοτικού Μεγάρου, ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.
 
Εκτός από τη γνωριμία με τον πολιτισμό άλλων λαών, ο κόσμος θα γνωρίσει και θα αγαπήσει και τους νέους Κύπριους δημιουργούς, γι αυτό και υποδεχόμαστε τους νέους  καλλιτέχνες που φροντίζουμε να τους δίνεται μια πλατφόρμα παρουσίασης της δικής τους είτε μουσικής είτε θεατρικής είτε χορευτικής δραστηριότητας.
 
Έναρξη στις εκδηλώσεις κάνει η Μικρή Ορχήστρα των Γυναικών, στην Πλατεία Φανερωμένης, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, με τραγούδια και μουσική από το σύγχρονο ελληνικό  ρεπερτόριο μα και γνωστά ξένα τραγούδια από διάφορες χώρες, μαζί και ταγκό. Λαμβάνουν μέρος: Καίτη Οικονομίδου και Αύρα Σιάτη φωνή, Αγνή Σακκά πιάνο, Γεωργία Κόμπου μπουζούκι-μαντολίνο, Άντρη Χατζηευαγγέλου βιολί. Η Μικρή Ορχήστρα των Γυναικών φτιάχνει τα όνειρά της και τα περνά στο κοινό της για να τ΄αγκαλιάσει η νύχτα.
Ακολουθεί η θεατρική παράσταση  «Ανάστα ο Αντρίκκος» από την ΕΘΑΛ, του Ανδρέα Νικολαϊδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Βήχα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κυπριακό έργο που υπηρετεί την κυπριακή ηθογραφία και τοποθετείται στο περιβάλλον της υπαίθρου που σκοπό έχει να καυτηριάσει την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του νησιού. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, στην Πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου.
 
Συνέχεια έχει η συναυλία με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τον Μιχάλη Ττερλικκά και τη μουσική του παρέα «Μούσα» Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, επιλεγμένα με τρόπο που να καλύπτει όλο το φάσμα της παραδοσιακής μας μουσικής καθώς και τραγούδια καταξιωμένων κυπρίων συνθετών και ποιητών τα οποία έχουν εμπεδωθεί στη μνήμη του λαού, μέσα στον χρόνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη  Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, στην Πλατεία Παλλουριώτισσας.

Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 8:30μμ. Είσοδος ελεύθερη.

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη για τη δημοσιογραφική διάσκεψη του «Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017»,  Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, 11:00πμ.
 
Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ,

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Λευκωσίας σας παρουσιάζει σήμερα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017».
 
Ο Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δραστηριότητας διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκδηλώσεις με την επωνυμία «Φεστιβάλ Λευκωσίας», μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Τo Φεστιβάλ Λευκωσίας υπόσχεται ξεχωριστές βραδιές σε όσους μείνουν στην πρωτεύουσα αλλά και τους ξένους επισκέπτες στην πόλη μας, βραδιές γεμάτες με μουσική, χορό, θέατρο και ποίηση, μεταξύ των μηνών Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2017.
Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζονται εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό,  παραδοσιακό και  ροκ τραγούδι, ποίηση,  ελαφρολαϊκό τραγούδι,  τζαζ, funk, έθνικ, χορό, θέατρο, ποίηση και πολλά άλλα.

Με σκοπό να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, που να απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους φιλοδοξούμε ότι θα χαρίσουμε σε όλους την ευκαιρία το φετινό καλοκαίρι να αφεθούν στην μαγεία των αστεριών και του φεγγαριού, να περπατήσουν σε γειτονιές και πλατείες και   να απολαύσουν όμορφες στιγμές στην πρωτεύουσα.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης, σε  καινούργια διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες  και γειτονιές της πόλης μας, όπως του Παλαιού Δημαρχείου, την οδό Ερμού, αλλά και της Φανερωμένης, της Παλουριώτισσας, της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί και του Δημοτικού Μεγάρου και ευελπιστούμε ότι θα καλύψουμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Εκτός από τη  γνωριμία με τον πολιτισμό άλλων λαών ο κόσμος θα γνωρίσει και θα αγαπήσει και τους νέους Κύπριους δημιουργούς, γι αυτό και υποδεχόμαστε τους νέους  καλλιτέχνες που φροντίζουμε να τους δίνεται μια πλατφόρμα παρουσίασης της δικής τους καλλιτεχνικής δραστηριότητας.
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αναλυτικό πρόγραμμα που εσωκλείεται.
Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 8:30μμ. Είσοδος ελεύθερη.
 
Ευχαριστούμε το χορηγό μας, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού που στηρίζει οικονομικά το φεστιβάλ Λευκωσίας.
 
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω την Πολιτιστική  Επιτροπή καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και να ευχηθώ να περάσουμε όλοι μας ένα ευχάριστο και αξέχαστο καλοκαίρι.
 
Σας ευχαριστώ
 
Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμαρχος Λευκωσίας