Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας στο Καλοκαιρινό Κέντρο Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών στους Άγιους Ομ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Επίσκεψη Δημάρχου Λευκωσίας στο Καλοκαιρινό Κέντρο Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών στους Άγιους Ομ
Δευ, 31 Ιουλ. 2017 14:25
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ομολογητών για να παρακολουθήσει από κοντά το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Κέντρων Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών» και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία τα Καλοκαιρινά Κέντρα Φροντίδας και Απασχόλησης Παιδιών, εξυπηρετώντας πάνω από 300 παιδιά που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία των Αγίων Ομολογητών, Αγίου Ανδρέα, Χατζηγιωργάκη Κορνέσιου, καθώς και παιδιά ευάλωτων οικογενειών αλλά και ατόμων με ειδικές ανάγκες στο ειδικό σχολείο Αγλατζιάς. Στόχος των καλοκαιρινών κέντρων είναι η ποιοτική ενασχόληση των παιδιών εξυπηρετώντας και τους γονείς που δουλεύουν.

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης δήλωσε ότι «η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση μας «υποχρεώνει» να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες μας και σε νέους σχολικούς χώρους και κυρίως να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα αποδεχτεί την πρόταση συνεργασίας των Δήμων, στο πρότυπο της επιτυχημένης λειτουργίας των «Ανοικτών Σχολείων», με στόχο την επέκταση του ωραρίου των καλοκαιρινών σχολείων, τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, την ποιοτική απασχόληση των παιδιών και την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών και κυρίως των πιο ευάλωτων (μονογονιών, πολύτεκνων, τρίτεκνων)».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιωρκάτζης επισκέφθηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας όπου είχε την ευκαιρία να δει τη λειτουργία του ειδικού μηχανήματος καθέλκυσης/ανέλκυσης Ατόμων με Αναπηρία στην κολυμβητική δεξαμενή.

Το εν λόγω  μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό  στον Δήμο Λευκωσίας για την κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου κατά την περίοδο λειτουργίας του. Το μηχάνημα χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα για την πρόσβαση αθλητών με αναπηρία στην κολυμβητική δεξαμενή του ΚΟΑ, ενώ στη βάση της πρόσφατης συμφωνίας των δύο Οργανισμών στο εξής θα χρησιμοποιείται και για τις ανάγκες της πισίνας του Δήμου, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό κάθε καλοκαίρι (Μάιο – Σεπτέμβριο). Ήδη το ειδικό μηχάνημα έχει τεθεί σε εφαρμογή και έχει εξυπηρετήσει επιτυχώς αρκετούς επισκέπτες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.