Δήμος Λευκωσίας - Παράταση πρόσκλησης ενδιαφέροντος επιχειρήσεων και οργανισμών για την παροχή κινήτρων για την καλύτε

Παράταση πρόσκλησης ενδιαφέροντος επιχειρήσεων και οργανισμών για την παροχή κινήτρων για την καλύτε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2017) / Παράταση πρόσκλησης ενδιαφέροντος επιχειρήσεων και οργανισμών για την παροχή κινήτρων για την καλύτε
Τετ, 02 Αυγ. 2017 11:40
Στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας και στο αστικό εμπορικό κέντρο

Δίνεται παράταση στην υποβολή ενδιαφέροντος μέχρι τις 11 Αυγούστου 2017 σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, που βρίσκονται στην εντός των τειχών πόλη και στο αστικό εμπορικό κέντρο, για την παροχή κινήτρων για την καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων.

Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί προσκαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην εφαρμογή WasteApp προσφέροντας κάποιο από τα πιο πάνω κίνητρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής, τα κριτήρια επιλογής καθώς και δήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να τα βρείτε πιο κάτω.

Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο “Urban Waste” με στόχο την πρόληψη και καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων σε περιοχές με υψηλή επισκεψιμότητα από κατοίκους, εργαζόμενους και ξένους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο του έργου θα ετοιμαστεί η εφαρμογή WasteApp στην οποία θα προσκληθούν να συμμετάσχουν επισκέπτες που διακινούνται στη Λευκωσία. Στόχος της εφαρμογής αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών-τουριστών και η αλλαγή συμπεριφοράς σε θέματα πρόληψης, παραγωγής και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην εφαρμογή θα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα σημεία τοποθέτησης κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε κεντρικούς δρόμους και γενικότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων στη Λευκωσία. Μέσω της εφαρμογής αυτής, οι χρήστες θα «ανταμείβονται» για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους με την σάρωση ενός κωδικού που θα βρίσκεται στους κάδους ανακύκλωσης και θα συλλέγουν πόντους με τους οποίους θα εξασφαλίζουν κάποια ανταμοιβή με τη μορφή π.χ. έκπτωσης σε υπηρεσίες και προϊόντα όπως σε εστιατόρια, καταστήματα, καφετέριες, εισόδους  σε μουσεία κτλ. Επίσης, για σκοπούς προώθησης των σκοπών του έργου, οι χρήστες θα συλλέγουν πόντους με το «ανέβασμα» φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το (hash tag) #UrbanWasteEU.