Η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamic» επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamic» επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λευκωσίας
Πεμ, 24 Αυγ. 2017 11:05
Τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη επισκέφθηκαν 70 νέοι φιλοξενούμενοι της άτυπης ομάδας νέων «Youth Dynamics» την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας κα Κάτια Απέγητου και η υπεύθυνη του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας κα Ρούλα Γεωργοπούλου. Οι νέοι βρίσκονται στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος για τη Νεολαία και την Εκπαίδευση ERASMUS+ για ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που πραγματοποιείται στον Αγρό.

Στο πρόγραμμα με τίτλο « Προσφυγική Κρίση: Ώρα για δράση» (The refugee crisis: Time for Action) λαμβάνουν μέρος 70 νέοι από 4 Ευρωπαϊκές Χώρες (την Κύπρο, Σουηδία, Νορβηγία και Αγγλία) και στοχεύει στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και στην προώθηση ειρηνευτικών δράσεων.

O Δήμαρχος Λευκωσίας καλωσόρισε θερμά τους νέους και τους συνεχάρη για την προσπάθεια και συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δράσεις, που προωθούν την κοινωνική ένταξη και κοινωνική ευημερία. Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας ενημέρωσε τους νέους για τον Δήμο Λευκωσίας και για τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας που προωθούνται μεσώ του Πολυδύναμου Κέντρου του, με έμφαση στις δράσεις ένταξης των μεταναστών. Οι νέοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση για την πρωτεύουσα που επικεντρώθηκε στα προβλήματα και τις προκλήσεις που απορρέουν από την ημικατοχή και τη διαίρεση της Λευκωσίας.

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας