Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017
Παρ, 25 Αυγ. 2017 10:15
Ο Αύγουστος τελειώνει δυναμικά, αφού με το Φεστιβάλ Λευκωσίας 2017 θα προσφέρει ακόμα δύο υπέροχες εκδηλώσεις μουσικής και χορού τη Δευτέρα 28 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2017 στην Πλατεία Φανερωμένης και στην οδό Ερμού. Οι πλατείες της Λευκωσίας έγιναν σκηνή για πολλές παραστάσεις φέρνοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες πιο κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό.  

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, 8:30μμ, Πλατεία Φανερωμένης
Συναυλία με τζαζ, διαχρονικά και έθνικ τραγούδια από το Ντουέτο «Troubadour»

Από τους λόφους της Ιερουσαλήμ, δύο επαγγελματίες μουσικοί, ένας κιθαρίστας και μια τραγουδίστρια, ζευγάρι στη ζωή και ζευγάρι στη σκηνή, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό ντουέτο.  Θα μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους σε άλλη διάσταση με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τζαζ, διαχρονικά τραγούδια, bossa nova, γαλλικές μελωδίες και παραδοσιακά φολκλορικά τραγούδια από το Ισραήλ.

Ο Όφερ και η Σαγκίτ παρουσιάζονται μαζί εδώ και 20 χρόνια σε διάφορες εκδηλώσεις τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γαλλία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επισκέπτονται την Κύπρο τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο και ειδικά τη Λευκωσία την οποία λατρεύουν. Στην Κύπρο παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή και προσδοκούν να μας εντυπωσιάσουν.

Τετάρτη 30  Αυγούστου 2017, 8:30μμ, Πλατεία Οδού Ερμού
Χορευτική παράσταση με κυπριακούς χορούς με το συγκρότημα «Dance for Peace»

Το Δικοινοτικό Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα “Dance for Peace” είναι το πρώτο δικοινοτικό χορευτικό συγκρότημα στην Κύπρο, αφού ιδρύθηκε το 2001 με κύριο στόχο του τη διατήρηση και μετάδοση της κυπριακής παράδοσης, κυρίως στη νέα γενιά του τόπου μας, αλλά και την ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών της παραδοσιακής κυπριακής μουσικής και χορού, που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο κοινότητες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Στο συγκρότημα συμμετέχουν τόσο Ελληνοκύπριοι, όσο και Τουρκοκύπριοι χορευτές και μουσικοί, αλλά και άτομα που υπηρετούν την κυπριακή παράδοση και πιστεύουν στην ιδέα και την αναγκαιότητα της επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων, ως το βασικό συστατικό που θα βοηθήσει στην επανένωση του τόπου και του λαού μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: www.nicosia.org.cy και ακολουθείστε μας στο facebook
https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality.
Χορηγός: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού