Έναρξη «Ανοικτού Σχολείου» 2017-2018 Πολυδύναμου Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Έναρξη «Ανοικτού Σχολείου» 2017-2018 Πολυδύναμου Δήμου Λευκωσίας
Πεμ, 31 Αυγ. 2017 13:16
Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Σχολική Εφορεία Λευκωσίας, θα λειτουργήσει από τις  2 Οκτωβρίου 2017 μέχρι τις 25 Μαΐου 2018 (30 εκπαιδευτικές εβδομάδες) το θεσμό του «Ανοικτού Σχολείου», για 8η συνεχόμενη χρονιά με νέες και ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε πολύ προσιτές τιμές. Πολύ σύντομα το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του «Ανοικτού Σχολείου» θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας καθώς επίσης θα διανεμηθεί στα σχολεία που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων Λευκωσίας.

Ενδεικτικά στο δημοτικό σχολείο Αγίου Αντωνίου και Αγίου Ανδρέα φοράμε άνετα παπούτσια και ετοιμαζόμαστε για Ελληνικούς χορούς, Αργεντίνικο Tango, Sala και Bachata φιγούρες και εξασκούμαστε σε τεχνικές αναπνοής απολαμβάνοντας τα οφέλη της Yoga. Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε και να δημιουργούμε κατασκευές με πηλό και ανακυκλώσιμα υλικά και κάνουμε μαθήματα αγιογραφίας. Στο ΑΒ’ και Γ’ δημοτικό σχολείο Καϊμακλίου καθώς επίσης και στο δημοτικό σχολείο Λυκαβητού τα παιδιά συμμετέχουν σε εργαστήρια ανάπτυξη ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων, δημιουργούν θεατρική ομάδα, μαθαίνουν αγγλικά, μαγειρεύουν νόστιμες λιχουδιές ενώ γνωρίζουν το άθλημα της ολυμπιακής και ρυθμικής γυμναστικής, του προσανατολισμού, το σκάκι και πειραματίζονται με το φως και απλές φωτογραφικές μηχανές ή και με αυτές των κινητών τους τηλεφώνων.

Στα δημοτικά σχολεία Αγίων Ομολογητών και Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου καθώς και στους χώρους του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας μικροί και μεγάλοι λαμβάνουν μέρος σε μαθήματα Zumba, Pilates, Centergy, Yoga, Groove Capoeira Kids ενώ δίδεται η ευκαιρία προπονηθούν στην επιτραπέζια αντισφαίριση, να περάσουν όμορφα και δημιουργικά με επιτραπέζια παιχνίδια και να εκπαιδευτούν σε τεχνικές τσίρκου και θεάτρου του δρόμου ετοιμάζοντας παρουσιάσεις για εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά την διάρκεια του έτους. Μέσω των μουσικών εργαστηρίων προπαίδειας και πιάνου δίδεται η ευκαιρία ανάπτυξης της μουσικότητας των παιδιών. Τέλος, οι μικροί μας φίλοι απολαμβάνουν μαθήματα belly dance, μπαλέτου και ποντιακών παραδοσιακών χωρών.          

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για το νέο πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη διαχρονική στήριξη του θεσμού και ευχόμαστε σε όλους μια εποικοδομητική και γεμάτη υγεία «Ανοικτή Σχολική Χρονιά».

Από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας