Οι γειτονιές της Λευκωσίας αποκτούν πεζοδρόμια και σωστά κατασκευασμένους δρόμους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Οι γειτονιές της Λευκωσίας αποκτούν πεζοδρόμια και σωστά κατασκευασμένους δρόμους
Πεμ, 14 Σεπ. 2017 15:00
Ολοκληρώθηκαν τα κατασκευαστικά έργα στην Παλουριώτισσα και Καϊμακλί
Όλο και περισσότερες γειτονιές της Λευκωσίας αποκτούν πεζοδρόμια και δρόμους με σωστές προδιαγραφές. Η ορθή δημιουργία πεζοδρομίων και δρόμων στη Λευκωσία είναι ένα μεγάλο σε έκταση και συνάμα σημαντικό έργο της πρωτεύουσας.
 
Τα βελτιωτικά έργα και η κατασκευή πεζοδρομίων έχουν ολοκληρωθεί στις οδούς Λόρδου Βύρωνος, Χρίστου Τσιάρτα, Εφέσου, Νεύτωνος, Πλάτωνος, Κωνσταντίνου, Ίλου, Έκτορος, Μιχαλάκη Καραολή, Περικλέους, Ψαρών, Αρχαγγέλου Μιχαήλ , Κυπριανού, Μάρκου Μπότσαρη, Παρνασού, Φιλοπάππου, Γιάννη Τσαττάλα, Μενάνδρου, Μουσών, Ζαππείου, Σπύρου Πρωτοπαπά, Άτλαντος, Ανδρέα Κάρυου και Κασσάνδρας στην Παλουριώτισσα και στο Καϊμακλί.
 
Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ασφαλτόστρωση, εγκατάσταση αγωγών όμβριων υδάτων, κατασκευή πεζοδρομίων, οριζόντια και κάθετη σήμανση. 
 
Το έργο είναι υψίστης σημασίας για την κοινωνική ανάπτυξη, και με την ολοκλήρωση του θα συμβάλει στη διασφάλιση της συνεχούς, ασφαλούς και χωρίς εμπόδια διακίνησης των πεζών και στη σωστή διαχείριση των νερών της βροχής. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ομοιόμορφα πεζοδρόμια για να περπατούμε, να κατασκευάσουμε οχετούς κατάλληλους που να διοχετεύουν τα νερά της βροχής και να αποτρέπουν τις πλημμύρες και τις ζημιές σε υποστατικά, να υπάρχει καλό οδόστρωμα χωρίς λακκούβες στους δρόμους, δίνοντας λύσεις στα διάφορα προβλήματα και παρέχοντας ασφάλεια και προστασία στους κατοίκους και τις περιουσίες τους.
 
Από τον Δήμο Λευκωσίας