Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Δευ, 25 Σεπ. 2017 10:50
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 ο Δήμος Λευκωσίας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών διοργάνωσαν στην πλατεία Φανερωμένης, την καθιερωμένη εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ευρωπαϊκό αυτό θεσμό και τη σημασία του για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Με μότο της το «sharing gets you further» η φετινή Εβδομάδα Κινητικότητας στόχο είχε να ενθαρρύνει τον κόσμο να μοιράζεται το μέσο μετακίνησής του με άλλα άτομα ή και να συνδυάζει διαφορετικά μέσα για τις μετακινήσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκδήλωση εστίασε φέτος στα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας τα οποία κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης καθημερινά, συνδέουν το ιστορικό κέντρο με τη σύγχρονη πόλη σε συχνές διαδρομές και με ελκυστικό ωράριο, καλύπτοντας τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων, κατοίκων και επισκεπτών της.

Οι επισκέπτες ενθαρρύνθηκαν να προσέλθουν στην εκδήλωση αφήνοντας το αυτοκίνητό τους στο Παλαιό ΓΣΠ και χρησιμοποιώντας τα μικρά λεωφορεία για τη μετάβασή τους στην πλατεία Φανερωμένης, στα οποία μάλιστα ειδικά για τη μέρα της εκδήλωσης, επέβαιναν ξεναγοί που πραγματοποιούσαν ξενάγηση της πόλης.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να τα χρησιμοποιήσουν και να λάβουν μέρος και στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε με αφορμή την Εβδομάδα Κινητικότητας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν τα μικρά λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 16 Οκτωβρίου 2017 και κληρώνει ένα ποδήλατο από την Polys bikes.

Παράλληλα στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε σταθμευμένο ένα μικρό λεωφορείο, από το οποίο γινόταν διανομή πληροφοριακού υλικού των διαδρομών και ωραρίων στους επισκέπτες, ενώ για τους μικρούς επισκέπτες υπήρχαν δραστηριότητες και παιχνίδια.