Δήμος Λευκωσίας - Εκδήλωση «Πάντα Νέοι» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Εκδήλωση «Πάντα Νέοι» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2017) / Εκδήλωση «Πάντα Νέοι» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Πεμ, 28 Σεπ. 2017 13:45
Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» του ΚΟΑ διοργάνωσαν και φέτος στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, την εκδήλωση «Πάντα Νέοι», με γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Προϊστάμενη του προγράμματος Αθλητισμός για Όλους του ΚΟΑ, Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ, και ένας εκ των Πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, κύριος Γιάγκος Γεωργίου, ενώ συμμετείχαν άτομα τρίτης ηλικίας από τις Λέσχες Ηλικιωμένων της Λευκωσίας, της Έγκωμης, του Αγίου Δομετίου και του Στροβόλου.

Η δράση περιελάμβανε περπάτημα σε ειδική διαδρομή στον Κήπο και ασκήσεις γυμναστικής υπό την καθοδήγηση γυμναστή του προγράμματος ΑΓΟ του ΚΟΑ. Με την ολοκλήρωση των ασκήσεων ακολούθησε σύντομο δρώμενο από ομάδα του προγράμματος «ΚΕΝΤΑΩ» - Creative Movement for Adults, υπό την καθοδήγηση της διδασκάλου, κ. Μαρίας Καμπέρη καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορό.

Η εκδήλωση στόχο είχε την καλλιέργεια της πεποίθησης ότι η άθληση και η φυσική δραστηριότητα δεν έχουν όριο ηλικίας αλλά προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός και κυρίως ότι με λίγη φαντασία και δημιουργική κίνηση, η εκγύμναση μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και διασκεδαστική συνήθεια.

Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, και η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι τα κανάλια ΡΙΚ, ANT1, Tv One, SIGMA και Alpha Κύπρου. Υποστηρικτές επικοινωνίας τα κανάλια Activecy.com και Sportive.

Διοργανωτής:                                           Συνδιοργανωτής: