Επίσκεψη των Δημάρχων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης στον Δήμαρχο Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Επίσκεψη των Δημάρχων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης στον Δήμαρχο Λευκωσίας
Τρι, 10 Οκτ. 2017 15:10
Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη στο Δημαρχείο Λευκωσίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυριλλής.

Οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Λευκωσίας συζήτησαν μελλοντική συνεργασία  και πιθανή συμμετοχή του Δήμου Λευκωσίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΛΙΚΑΣ με στόχο, μεταξύ άλλων, ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την ενθάρρυνση και υποστήριξη συνεργειών μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας κτλ, ο σχεδιασμός και υλοποίηση πρωτοβουλιών, πολιτικών, δράσεων και εργαλείων υποστήριξης των νέων, γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Λευκωσίας για τα έντονα προβλήματα που δημιουργούνται από την ύπαρξη της διαχωριστικής γραμμής, την εγκατάλειψη των περιοχών κοντά στην πράσινη γραμμή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και εργαζόμενοι στις εφαπτόμενες αυτές περιοχές, αλλά και την επιτυχία χρηματοδότησης του έργου RISE.