Δήμος Λευκωσίας - Η Λευκωσία φιλοξενεί συνεδρίαση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου “Urban Waste”

Η Λευκωσία φιλοξενεί συνεδρίαση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου “Urban Waste”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2017) / Η Λευκωσία φιλοξενεί συνεδρίαση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου “Urban Waste”
Τρι, 17 Οκτ. 2017 14:00
Ο Δήμος Λευκωσίας, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας 2020, συμμετέχει στο έργο “Urban Waste – Urban Strategies for Waste Management in Tourist Cities” με διάρκεια μέχρι το 2019.

Το έργο αποσκοπεί στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και στρατηγικών που να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε αστικές περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Δια μέσου της ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της εφαρμογής πιλοτικών μέτρων στις πόλεις που συμμετέχουν στο έργο, θα προκύψουν νέες μέθοδοι και στρατηγικές για την βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων.

Στο εταιρικό σχήμα, με επικεφαλής τις Κανάριες νήσους, συμμετέχουν 28 εταίροι εκ των οποίων ο  δήμος της Λευκωσίας, της Κοπεγχάγης, της Λισαβώνας, του Σανταντέρ, των Συρακούσων και της Τενερίφης, οι περιφέρεις της Ηπείρου και της Τοσκάνης, πανεπιστήμια και ιδιωτικοί οργανισμοί.  

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος Λευκωσίας φιλοξενεί συνεδρίαση των εταίρων στις 18-20 Οκτωβρίου 2017 στη Λευκωσία. Στη συνεδρίαση, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για τις πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων στη Λευκωσία, για την εθνική στρατηγική της Κύπρου καθώς και για τα συλλογικά συστήματα διαχείρισης στην Κύπρο. Παρουσιάσεις θα γίνουν επιπρόσθετα για καλές πρακτικές και άλλα σχετικά έργα που υλοποιούνται στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ενώ οι ευρωπαίοι φιλοξενούμενοι θα επισκεφθούν τις Μονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κόσιη και στο Πεντάκωμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.urban-waste.eu/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/urbanwaste/https://twitter.com/UrbanWasteEU.