Συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου “Urban Waste” στην Λευκωσία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου “Urban Waste” στην Λευκωσία
Τρι, 24 Οκτ. 2017 12:40
O Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου “Urban Waste – Urban Strategies for Waste Management in Tourist Cities” με διάρκεια μέχρι το 2019, φιλοξένησε συνεδρίαση των εταίρων στις 18-20 Οκτωβρίου 2017 στη Λευκωσία. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 11 πόλεις από όλη την Ευρώπη καθώς και τοπικοί ενδιαφερόμενοι φορείς.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων στη Λευκωσία, για την εθνική στρατηγική καθώς και για τα συλλογικά συστήματα διαχείρισης στερεών απορριμμάτων στην Κύπρο. Παράλληλα παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και άλλα σχετικά έργα που υλοποιούνται στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι ευρωπαίοι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τις Μονάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων στην Κόσιη και στο Πεντάκωμο. Επιπρόσθετα, έχουν ενημερωθεί αναφορικά με τις διαδικασίες καθαρισμού και θέματα διαχείρισης αποβλήτων στην Μαρίνα Λεμεσού.

Στο εταιρικό σχήμα, με επικεφαλής τις Κανάριες νήσους, συμμετέχουν 28 εταίροι εκ των οποίων ο  Δήμος της Λευκωσίας, της Κοπεγχάγης, της Λισαβώνας, του Σανταντέρ, των Συρακούσων, της Φλωρεντίας και της Τενερίφης, οι περιφέρεις της Ηπείρου και της Τοσκάνης, πανεπιστήμια και ιδιωτικοί οργανισμοί.

Το έργο αποσκοπεί στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και στρατηγικών που να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε αστικές περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Δια μέσου της ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων και εμπειριών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της εφαρμογής πιλοτικών μέτρων στις πόλεις που συμμετέχουν στο έργο, θα προκύψουν νέες μέθοδοι και στρατηγικές για την βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων.

Ο Δήμος Λευκωσίας συμμετέχει στο έργο με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.urban-waste.eu/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/urbanwaste/ , https://twitter.com/UrbanWasteEU.