Δήμος Λευκωσίας - Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρέδωσε τις χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα που επι

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρέδωσε τις χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα που επι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2017) / Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης παρέδωσε τις χορηγίες στα κοινωνικά προγράμματα που επι
Παρ, 03 Νοε. 2017 11:35
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας παρέδωσαν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, τις χορηγίες για το 2017 στους εκπροσώπους των κοινωνικών προγραμμάτων που επιχορηγούνται από τον Δήμο.

Κατά την εκδήλωση επιδόθηκαν επιταγές συνολικού ύψους €58.000 σε Οργανώσεις που λειτουργούν προγράμματα μέσω των οποίων καλύπτεται ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα επιχορηγήθηκαν οι πιο κάτω οργανώσεις: Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, Κοινοτικός Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Παλλουριώτισσας, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών, ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος (Πρόγραμμα «ΣΤΟΧΟΣ»), Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου), Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας και ο Σύνδεσμος για πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια.

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι η επίδοση των χορηγιών αυτών από το Δήμο αποτελεί αναγνώριση και στήριξη του έργου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μέσα από την δράση των οποίων καλύπτονται ανάγκες και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα που ο Δήμος αδυνατεί ή δεν έχει την απαιτούμενη υποδομή για να τις παρέχει στους δημότες που εμπίπτουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία των τοπικών αρχών με τον εθελοντισμό αποτελεί καλή πρακτική για αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών της πόλης, ειδικά για τους δημότες, και όχι μόνο, που εμπίπτουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τονίζοντας παράλληλα τον αδιαμφισβήτητο ρόλο / έργο που επιτελούν οι εθελοντικές οργανώσεις μέσα από τη δράση τους.
Κατέληξε ότι ο  Δήμος Λευκωσίας θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων και των κοινωνικών προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας ευρύτερα.