Χριστούγεννα στη Λευκωσία με εκδηλώσεις και Pop Up Festival 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Χριστούγεννα στη Λευκωσία με εκδηλώσεις και Pop Up Festival 2017
Παρ, 01 Δεκ. 2017 12:30
Τα Χριστούγεννα στη Λευκωσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με χαρούμενες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη και με το Pop Up Festival. Για ακόμη μια χρονιά στόχος του Δήμου Λευκωσίας είναι η γιορτινή ατμόσφαιρα να πλημμυρίσει την πόλη και να μυρίσει Χριστούγεννα.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους  ανέφερε τη σημαντικότητα της αναζωογόνησης της παλιά πόλης και ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το Pop Up Festival κτυπούν στην καρδιά της πόλης. Ακολούθως η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Λεώνη Ορφανίδου παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Γιάννης Τουμαζής παρουσίασε το πρόγραμμα του Pop Up Festival 2017.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι η Πλατεία Παλιού Δημαρχείου στην παλιά πόλη με το Pop Up Festival 2017 να στεγάζεται φέτος στην Παλιά Δημοτική Αγορά.

Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και τα Pop Up καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Το Pop Up Festival 2017 από την 1η μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, περφόρµερς, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες, αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, θα δείξουν τη δουλειά τους και θα έρθουν σε επαφή µε το κοινό της Λευκωσίας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στην Πλατεία Φανερωμένης, στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, στην οδό Ερμού, στην οδό Στασικράτους, στη Λεωφόρο Μακαρίου και στο Πολυεργαστηριακό Χρυσαλινιώτισσας.

Σημειώστε τις ακόλουθες εκδηλώσεις του πρώτου Σαββατοκύριακου του Δεκέμβρη:

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» και ο Δήμος Λευκωσίας θα στολίσουν με τη δική σας βοήθεια τα «Δέντρα Αγάπης». Τα δέντρα θα διακοσμούν την Πλατεία του Παλιού Δημαρχείου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για Φιλανθρωπικό σκοπό.

Στις 5 το απόγευμα μουσικά δρώμενα με dj’s, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, και η Χορωδία Νέων του Δήμου Λευκωσίας υπό την διεύθυνση της Αννίτας Κωνσταντίνου θα γεμίσουν με μελωδίες την Πλατεία.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 7:30μ.μ. στην Παλιά Αγορά θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Urban Emptiness Nicosia που περιλαμβάνει χορό, παραστατικές τέχνες, εικαστικά, sound art, media art και αρχιτεκτονική και πολλά άλλα. Το Open Stage ανοίξει  το συγκρότημα Monsieur Minimal στις 8:30μ.μ. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια συγγραφής από τις 11 το πρωί μέχρι το απόγευμα, ενώ Dj και οι Ravens Reign θα παίζουν στο Open Stage. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα συνεχιστούν τα εργαστήρια συγγραφής και το Open Stage θα παρουσίασει τον Dj Vassili Palama στις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και του Pop Up Festival θα βρείτε την ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy και το facebook του Pop Up Festival https://www.facebook.com/popupfestival2017/.

Μέγας Χορηγός: RCB Bank
Αποκλειστικός Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας: CΥΤΑ