Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Παράδοση Χριστουγεννιάτικου Πακέτου Αγάπης σε άπορους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Λευκωσίας
Τετ, 13 Δεκ. 2017 13:20
Από τον Δήμο Λευκωσίας και την Υπεραγορά Αθηαινίτης
                                         
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρέδωσαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στην Υπεραγορά «Αθηαινίτης», 523 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης, σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της δημαρχούμενης περιοχής. Τα πακέτα παραδόθηκαν στους Διευθυντές των σχολείων σε ειδική τελετή.

Στόχος των πακέτων είναι η κάλυψη των αναγκών των 523 παιδιών και των οικογενειών τους σε τρόφιμα και ψυχαγωγία για την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Συγκεκριμένα, το πακέτο αγάπης περιλαμβάνει δωροεπιταγές συνολικής αξίας 20.920 ευρώ από την Υπεραγορά «Αθηαινίτης» για προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, οι οποίες είναι αποτέλεσμα χορηγίας εξ ημισείας του Δήμου Λευκωσίας και της Υπεραγοράς. Οι δωροεπιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη στο τμήμα τροφίμων της Υπεραγοράς. Επιπλέον, τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τη παιδική παράσταση 8 Νταν στη Κιβωτό (Θέατρο Μασκαρίνι) με τη συμμετοχή της ομάδας κρουστών Batukinio, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 16:00 στο Οίκημα της ΠΕΟ, προσφορά  της Κλαδικής Καλλιτεχνών της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ.     

Ο Δήμαρχος κ. Γιωρκάτζης με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της Υπεραγοράς «Αθηαινίτης» υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η συνεργασία Δήμου και Υπεραγοράς είναι μακροχρόνια και έχει καταστεί θεσμός, αφού η Υπεραγορά «Αθηαινίτης» ήταν η πρώτη εταιρεία που αγκάλιασε τη δράση και συνεχίζει κάθε χρόνο, μέσα από αυτή τη δράση, να βοηθά τις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας να απολαύσουν το γιορτινό οικογενειακό τραπέζι και να βιώσουν το κλίμα των γιορτών. Παράλληλα, ευχαρίστησε την Κλαδική Καλλιτεχνών που προσφέρει ένα απόγευμα ποιοτικής ψυχαγωγίας πλαισιωμένο με θέατρο, μουσική, θέαμα και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι τα πακέτα Αγάπης αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι υπάρχει ενδιαφέρον, ευαισθητοποίηση και ανθρωπιά απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, τα οποία δυστυχώς επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα και τα παιδιά.

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη στην παράδοση χριστουγεννιάτικου πακέτου σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λευκωσίας

Υπεραγορά «Αθηαινίτης»  Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, 11:30π.μ.


Έντιμε  κ. Εκπρόσωπε του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
             κ. Εκπρόσωπε Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης
             κ. Εκπρόσωποι της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας
             Κύριοι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Λευκωσίας
             Διευθυντές - Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου
             Κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω και φέτος στο καθιερωμένο μας  πλέον ραντεβού μας για παράδοση των χριστουγεννιάτικων πακέτων αγάπης.

Φέτος, αποφασίσαμε από κοινού με την Υπεραγορά «Αθηαινίτη» όπως η εκδήλωση πραγματοποιηθεί στους χώρους της Υπεραγοράς. Η συνεργασία μας μετρά ήδη μια πενταετία και ευχόμαστε και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί για πολλές χρονιές ακόμα.  Η Υπεραγορά «Αθηαινίτης» ήταν η πρώτη εταιρεία που αγκάλιασε τη δράση της επίδοσης χριστουγεννιάτικων πακέτων σε άπορους μαθητές του Δήμου μας και συνεχίζει κάθε χρόνο να συμμετέχει ως κύριος χορηγός της, καλύπτοντας εξ ημισείας με το Δήμο το κόστος για την έκδοση των Δωροεπιταγών, ώστε να καλυφθεί μέρος των αναγκών τους σε προϊόντα και τρόφιμα για το οικογενειακό γιορτινό τραπέζι. 

Έτσι και φέτος με καταβολή του κονδυλίου των  €10460 εκ μέρους της Υπεραγοράς και ισόποσου ποσού εκ μέρους του Δήμου, είμαστε σήμερα σε θέση να παραδώσουμε, σε αυτή τη σεμνή τελετή, στους Διευθυντές και Διευθύντριες των δημοτικών σχολείων που λειτουργούν στα δημοτικά μας όρια  523 δωροεπιταγές των €40. Τις δωροεπιταγές αυτές οι δικαιούχοι θα μπορούν να τις εξαργυρώσουν στο Τμήμα Τροφίμων της Υπεραγοράς «Αθηαινίτης» μέχρι το τέλος του χρόνου.  Γι’ αυτό επιτρέψετε μου να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μας, τόσο για τη συνεχή στήριξή τους, αλλά και την προθυμία που κάθε χρονιά επιδεικνύουν στην πρόσκλησή μας για συνεργασία.

Τα Χριστούγεννα όμως είναι η κατεξοχήν γιορτή των παιδιών, τα οποία πέραν από το οικογενειακό τραπέζι, προσμένουν την περίοδο των Χριστουγέννων για να ξεφύγουν από τα μαθήματα και την καθημερινότητα και να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους. Και για αυτό φροντίζει η Κλαδική Καλλιτεχνών θεάτρου της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ που κάθε χρόνο έχει την καλοσύνη να διοργανώνει και να διαθέτει δωρεάν εισιτήρια-προσκλήσεις για την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει για τους μαθητές αλλά και τα παιδιά των παιδικών λεσχών του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας. Μια εκδήλωση, πάντα άψογα οργανωμένη, προσεγμένη, που προσφέρει
ποιοτική ψυχαγωγία στα παιδιά, γεμάτη από μουσική, χρώμα και θέαμα. Φέτος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο

«8 Ντάν στην Κιβωτό», την εντυπωσιακή παράσταση κρουστών της ομάδας Batukinio και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα στις 16 Δεκεμβρίου η ώρα 16:00 στο Οίκημα της ΠΕΟ.      

Η σημερινή εκδήλωση έχει πολλαπλά και επίκαιρα μηνύματα. Αφενός, αποτελεί απόδειξη ότι η συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικής εθελοντική πρωτοβουλίας σε τομείς όπως η κοινωνική πρόνοια, μόνο θετικά αποτελέσματα έχουν να επιδείξουν. Επιπλέον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι υπάρχει ενδιαφέρον, ευαισθητοποίηση και ανθρωπιά, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, και ειδικότερα τα παιδιά.

Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης θα θέλαμε ως Δήμος να ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς για την γενναιόδωρή σας προσφορά, μέσα από την οποία στηρίζονται έμπρακτα οι δημότες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, την Υπεραγορά «Αθηαινίτης» ειδικότερα και για τη φιλοξενία,  το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη βοήθειά του για την παροχή των αριθμητικών στοιχείων των απόρων μαθητών, τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων για τη συμπλήρωση και διανομή των πακέτων στους δικαιούχους, και τέλος, όλους εσάς που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ, στηρίζοντας το σκοπό της όλης προσπάθειας. 

Με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους εσάς  και τις οικογένειες σας Καλά Χριστούγεννα.

Σας ευχαριστώ.

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Δήμαρχος Λευκωσίας