Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας βραβεύεται για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2017 / Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας βραβεύεται για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις
Τρι, 19 Δεκ. 2017 10:35
Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει σταθερά την πορεία του για την επίτευξη των ψηλών περιβαλλοντικών του στόχων

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, βράβευσε τον Δήμο Λευκωσίας, στην τελετή Απονομής Βραβείων για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, για προκήρυξη «πράσινης» σύμβασης που υλοποίησε, και συγκεκριμένα την αντικατάσταση του Οδικού Φωτισμού της πόλης με νέους λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2017 στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κυρίου Νίκου Κουγιάλη και του Διευθυντή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος κύριου Κώστας Χατζηπαναγιώτου. 

Υλοποιώντας αυτή την προκήρυξη ο Δήμος Λευκωσίας, συνεχίζει την εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του, όπως απορρέει από τη «Διακήρυξη των πόλεων για την κλιματική αλλαγή» και το «Σύμφωνο των Δημάρχων», που ο Δήμος έχει υπογράψει και υιοθετεί.

Ταυτόχρονα, με τα βραβεία των ΠΔΣ, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης για νέα προϊόντα που έχουν βραβευθεί με το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Σήμα EU Ecolabel, απονομή των πιστοποιητικών EMAS για νέους οργανισμούς /επιχειρήσεις και απονομή βραβείων σε μαθητές και σχολεία ως αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής δράσης «το EU Ecolabel μέσα από τους μαθητές».

Η εκδήλωση τελέστηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κυρίου Νίκου Κουγιάλη. Την τελετή βράβευσης στηρίζει το πρόγραμμα GreenS (Horizon 2020) στο οποίο συμμετέχουν το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ως εταίροι.