Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Ανακαλύπτουμε την πόλη περπατώντας και ποδηλατώντας»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Ανακαλύπτουμε την πόλη περπατώντας και ποδηλατώντας»
Τρι, 23 Ιουλ. 2019 09:30
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που γίνεται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Βδομάδας Κινητικότητας  (16 - 22 Σεπτεμβρίου, 2019) και διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Γραφείο της Επίτροπου Περιβάλλοντος.

Περιγραφή θέματος: Η Κύπρος, όπως και όλα τα σύγχρονα κράτη, αναπροσαρμόζει την πολιτική των μεταφορών, ευθυγραμμιζόμενη με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, δηλαδή την προώθηση μέσων διακίνησης εναλλακτικών του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα προωθούνται, μεταξύ άλλων, οι πεζές μετακινήσεις και οι μετακινήσεις με ποδήλατο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπωθούν άνθρωποι που περπατούν ή ποδηλατούν στις πόλεις ή στις κοινότητες τους αναδεικνύοντας σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι φωτογραφίες μπορούν να προέρχονται από την Κύπρο ή το εξωτερικό.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι που αποδέχονται όλους τους Όρους του Διαγωνισμού, στέλλοντας τις φωτογραφίες τους ηλεκτρονικά μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου 2019.

θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες, καθώς θα δοθούν επίσης τρείς έπαινοι και τιμητικά διπλώματα στους νικητές σε μια μικρή τελετή απονομής βραβείων που θα διοργανωθεί στις 4 Οκτωβρίου 2019, ως πιο κάτω:

- 1ο βραβείο: 1000 ευρώ
- 2ο βραβείο: 600 ευρώ
- 3ο βραβείο: 300 ευρώ
- 1ος, 2ος και 3ος έπαινος από 100 ευρώ

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, χωρίς οποιαδήποτε καταβολή ποσού.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Ο φωτογράφος θα είναι ο πνευματικός δημιουργός των φωτογραφιών που θα υποβληθούν και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα και αντικείμενα που απεικονίζονται σε αυτές. Ο φωτογράφος δηλώνει πως οι φωτογραφίες που αποστέλλει δεν παραβαίνουν τη νομοθεσία και δεν παραβιάζουν δικαιώματα τρίτων. 
2. Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα φυλαχθούν στο αρχείο του διοργανωτή. Ο διοργανωτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες που θα υποβληθούν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του (πχ ιστοσελίδα κλπ) με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο.
3. Θα βραβευθούν οι πρώτες τρεις φωτογραφίες και θα δοθούν έπαινοι στις επόμενες τρεις. Οι βραβευμένες φωτογραφίες – και άλλες υποβληθείσες φωτογραφίες που θα κριθούν ως αξιόλογες - θα προβληθούν σε έκθεση (με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο) μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Επιπλέον, οι καλύτερες φωτογραφίες (βραβευμένες ή μη) θα περιληφθούν σε αφίσα (με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο) σε επόμενες εκδηλώσεις του διοργανωτή.
4. Οι φωτογράφοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι 5 φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή. Κάθε φωτογραφία θα είναι σε μορφή jpg με ανάλυση 300 dpi (η μεγαλύτερη πλευρά 3000 pixels Χ 2000 pixels), ελάχιστο μέγεθος αρχείου 2MB και μεγαλύτερο 6 MB. Το χρωματικό προφίλ να είναι sRGB και το exif data να υπάρχει σε κάθε φωτογραφία. Επιτρέπεται και η υποβολή μαυρόασπρων φωτογραφιών.
5. Επιτρέπονται φωτογραφίες χωρίς αλλοιώσεις ή με μικρές αλλοιώσεις (colour, contrast, cropping) που δεν θα αλλοιώνουν το θέμα και την αληθοφάνεια της εικόνας.
6. Δεν θα γίνονται αποδεχτές φωτογραφίες με διακριτικά πχ υδατογράφημα (watermark), γράμματα, ημερομηνίες κλπ.
7. Ο τίτλος της κάθε φωτογραφίας να είναι σύντομος και περιεκτικός στα ελληνικά ή αγγλικά (όχι greeklish). Δεν θα γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες με τίτλους «Άτιτλο» ή «Χωρίς Τίτλο» ή χωρίς λέξεις ή που περιέχουν αύξοντες αριθμούς ή γράμματα πχ πεζοδρόμιο 1, πεζοδρόμιο 2 κλπ.
8. Φωτογραφίες θα γίνονται αποδεκτές με ημερομηνία δημιουργίας από 1η Ιανουαρίου 2018 και μεταγενέστερα.
9. ‘Άτομα που εργάζονται στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθώς και σε τμήματα του, δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος στον φωτογραφικό διαγωνισμό.

10. Τρόπος υποβολής και διαδικασία συμπλήρωσης στοιχείων:
Ο κάθε φωτογράφος θα πρέπει να συμπληρώσει σωστά το δελτίο συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή στον πιο κάτω σύνδεσμο.  Η διαδικασία υποβολής των φωτογραφιών είναι απλή και θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

https://forms.gle/yTrD9JAptRZrAHAF6

11. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Κλάδου Βιώσιμης Κινητικότητας  22806647, 22806655, 22806658,  ή επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.mcw.gov.cy/mcw/pwd/pwd.nsf

12. Διαδικασία αξιολόγησης / βράβευσης:
i. Η αξιολόγηση των υποβληθέντων φωτογραφιών θα γίνει από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή της οποίας οι αποφάσεις θα είναι οριστικές και αμετάκλητες. Για την αξιολόγηση των φωτογραφιών θα ληφθεί υπόψη η καλή απόδοση του θέματος του διαγωνισμού και η καλή ποιότητα των φωτογραφιών.
ii. Ανάλογα με τη σειρά κατάταξης μετά την αξιολόγηση θα δοθεί βραβείο για την 1η, 2η και 3η φωτογραφία και έπαινος για την 4η, 5η και 6η. 
iii. Σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης,
το πρώτο βραβείο είναι  «χρηματικό έπαθλο» αξίας €1000,
το δεύτερο βραβείο είναι «χρηματικό έπαθλο»  αξίας €600,
και το τρίτο βραβείο είναι «χρηματικό έπαθλο» αξίας €300,
Έπαινοι: 1ος, 2ος και 3ος έπαινος «χρηματικό έπαθλο» από 100 ευρώ
iv. Η ημερομηνία της βράβευσης έχει οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 7:30 μ.μ.  Ο χώρος διεξαγωγής θα είναι το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (Λεωφ. Νικηφόρου Φωκά 40, 1016 Λευκωσία -πλησίον Πύλης Αμμοχώστου) . Τις βραβεύσεις θα τελέσει η επίτιμη Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Λευκωσίας κος Χρύσανθος Φάκας. 
13. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό σημαίνει την αποδοχή όλων των Όρων του Διαγωνισμού. Μη συμμόρφωση με οποιοδήποτε από τους Όρους σημαίνει τον αποκλεισμό του συμμετέχοντα από το Διαγωνισμό.
14. Για συμμετοχή στο Διαγωνισμό δεν απαιτείται οποιαδήποτε καταβολή ποσού ως δικαίωμα συμμετοχής.
15. Τελευταία ημερομηνία αποστολής συμμετοχών ορίζεται η 18η Σεπτεμβρίου 2019.

Photo1.JPG

Photo2.JPG

Photo3.JPG

Photo4.JPG