Εκδήλωση «Πάντα Νέοι» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Εκδήλωση «Πάντα Νέοι» - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Τρι, 24 Σεπ. 2019 11:55
Ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» του ΚΟΑ διοργάνωσαν και φέτος στον Δημόσιο Κήπο, την εκδήλωση «Πάντα Νέοι», με γυμναστική για άτομα τρίτης ηλικίας, την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν άτομα τρίτης ηλικίας από τις Λέσχες Ηλικιωμένων της Λευκωσίας, της Έγκωμης, της Λακατάμιας, του Αγίου Δομετίου, του Στροβόλου και του Ακακίου, καθώς και ένας εκ των Πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, ο κύριος Γιάγκος Γεωργίου.

Η δράση περιελάμβανε παιχνίδια πετόσφαιρας και ασκήσεις γυμναστικής υπό την καθοδήγηση γυμναστή του προγράμματος ΑΓΟ του ΚΟΑ.

Η εκδήλωση στόχο είχε την καλλιέργεια της πεποίθησης ότι η άθληση και η φυσική δραστηριότητα δεν έχουν όριο ηλικίας αλλά προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες και τις δυνατότητες του καθενός και κυρίως ότι με λίγη φαντασία και δημιουργική κίνηση, η εκγύμναση μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και διασκεδαστική συνήθεια.

Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, και η διοργάνωση αποτελεί πρωτοβουλία και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού είναι τα κανάλια ΡΙΚ, SIGMA, Cytavision, Alpha Κύπρου και Omega και υποστηρικτές επικοινωνίας ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ Λτδ και οι ιστοσελίδες ενημέρωσης Πολίτης, SuperΣπορFm, Protathlima.com, ThemaSports, Sportive και Activecy.com.

Anakinosi.JPG