Πάρκο Τροχοσανίδας και πάρκο αθλοπαιδιών Αγίου Ανδρέα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις 2019 / Πάρκο Τροχοσανίδας και πάρκο αθλοπαιδιών Αγίου Ανδρέα
Τετ, 06 Νοε. 2019 12:30
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Πάρκου Τροχοσανίδας στον Άγιο Ανδρέα, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε επίδειξη από αθλητές της ομάδας της εταιρείας Vans Gr που ήρθαν για αυτό το σκοπό από το εξωτερικό, διαγωνισμοί με έπαθλα και δώρα, επίδειξη graffiti από επαγγελματίες καλλιτέχνες καθώς και εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών στην ομιλία του έδωσε τα συγχαρητήρια του στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εξαιρετική δουλειά τους. Και συνέχισε «ο Δήμος Λευκωσίας έκανε κατορθωτό να δημιουργήσει ένα έργο το οποίο όχι μόνο κοσμεί  τον Άγιο Ανδρέα αλλά και όλοι οι πολίτες να μπορούν να το απολαμβάνουν.» 

Το Πάρκο Τροχοσανίδας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από εξειδικευμένους σε τέτοιου είδους έργα επαγγελματίες με ψηλές προδιαγραφές. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, υπήρξε συνεχής διαβούλευση με αθλητές του skateboard ώστε η εγκατάσταση να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, το νέο Πάρκο Τροχοσανίδας που βρίσκεται στο Αθλητικό Πάρκο Αγίου Ανδρέα, είναι μέρος ενός συμπλέγματος αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνει το Δημοτικό και το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, ένα γήπεδο καλαθόσφαιρας, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5, αντισφαίρισης και πετόσφαιρας και ένα παιχνιδότοπο και προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής αλλά και της ευρύτερης Λευκωσίας, τη δυνατότητα άθλησης, χαλάρωσης και κοινωνικής συνεύρεσης.

Το Πάρκο είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά από  8.00πμ έως 10.30μμ και για τη χρήση των γηπέδων δεν υπάρχει χρέωση.

Στο χώρο υπάρχουν πινακίδες με κανόνες ασφαλούς χρήσης των εγκαταστάσεων που το κοινό προτρέπεται να τηρεί για τη δική του ασφάλεια.