Δήμος Λευκωσίας - Σε εξέλιξη οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Σε εξέλιξη οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ανακοινώσεις / Ανακοινώσεις (2019) / Σε εξέλιξη οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου
Τετ, 13 Νοε. 2019 12:25
Οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης που παρουσιάστηκε στο Κολυμβητήριο Λευκωσίας στις 30 Οκτωβρίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Η προσπάθεια όλων μας είναι να ανοίξει το κολυμβητήριο το συντομότερο.

Η εταιρεία που ανέλαβε την επιδιόρθωση εκτιμά ότι, εκτός απροόπτου και νοουμένου ότι δεν προκύψουν νέες βλάβες είτε κατά τη διάρκεια της επιδιόρθωσης είτε με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κολυμβητήριο θα δοθεί για χρήση στο κοινό προς το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της βδομάδας. Ακολούθως θα ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσης των κολυμβητικών δεξαμενών με νερό, καθαρισμού και απολύμανσης του νερού ώστε να επιτευχθούν τα επιτρεπτά χημικά και μικροβιολογικά επίπεδα και τέλος η διαδικασία ελέγχου των συστημάτων ανακυκλοφορίας και καθαρισμού του νερού. Ο χρόνος υλοποίησης των πιο πάνω εκτιμάται περίπου στη μια βδομάδα.

Ο ΚΟΑ και ο Δήμος Λευκωσίας αναγνωρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες δεξαμενές είναι οι μόνες Ολυμπιακών διαστάσεων στη Λευκωσία που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό αθλητών Ναυτικών Ομίλων, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια, παρά την πεπαλαιωμένη υποδομή, να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του.

Ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει όλο και συχνότερα απρόοπτες και σοβαρές βλάβες, οι οποίες εκτός από το πολύ ψηλό κόστος επιδιόρθωσης τους, επηρεάζουν την ομαλή ροή του προγράμματος των Ναυτικών Ομίλων και των αθλητών τους.

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τις διαβεβαιώσεις του ΚΟΑ ότι θα φροντίσει να έχει στη διάθεσή του τις αναγκαίες πιστώσεις, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διεκπεραίωση της ριζικής και ολοκληρωμένης αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης για παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το έργο.